Skaniausi saldžios ir sūrios košės receptai: tinklaraštininkė pasidalino 2 tobulais receptais!
Tačiau šiandien socialiniuose tinkluose košių receptų randame tūkstančius: nuo pikantiškų su baravykais iki desertinių su šokoladu – mėgstamiausią išsirinktų kiekvienas.
Spalio 10-ąją, pasaulyje minint košės dieną, maisto tinklaraštininkė Gabrielė Žutautaitė užsimojo išsiaiškinti – kokią košę labiausiai mėgsta lietuvaičiai?
„Pusryčiams" autorė kviečia išmėginti netikėtus košės receptus ir atrasti šį patiekalą iš naujo.
Kokią košę renkatės – saldžią ar sūrią? Išmėginkite 2 gardžius receptus
„Košių košės" konkurse lietuvaičiai išrinko du daugiausiai simpatijų sulaukusius receptus, kuriuos G. Žutautaitė kartu su „Malsena" kviečia pasigaminti šį savaitgalį, pasaulyje minint košės dieną.

1. Bananinė avižų košė su riešutų sviestu / 1 porcija
Ingredientai:
50 g „Malsenos" visų grūdo dalių avižų dribsnių
200 ml mėgstamo augalinio pieno
1 a. š. kokosų aliejaus
½ a. š. druskos
Žiupsnio cinamono
1 banano
1 v. š. riešutų sviesto
Puode ištirpinkite kokosų aliejų, suberkite avižų dribsnius. Trumpai paskrudinkite, kol šie ims skleisti riešutinį aromatą.
Supilkite augalinį pieną, įdėkite druskos, cinamono, leiskite košei užvirti ir virkite 3 minutes.
Šakute sutrinkite pusę banano, likusį supjaustykite.
Po 3 minučių virimo į košę įmaišykite trintą bananą ir riešutų sviestą. Išjunkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir leiskite košei pastovėti dar 2 minutes.
Košę serviruokite su likusiu pjaustytu bananu ir dar šiek tiek riešutų sviesto.
2. Grikių košė su keptomis daržovėmis ir kiaušiniu / 1 porcija
Ingredientai:
60 g „Malsenos" grikių
200 ml vandens
1 a. š. druskos
Žiupsnio Provanso žolelių mišinio
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
½ pjaustyto svogūno
¼ pjaustytos raudonosios paprikos
3-4 pjaustytų pievagrybių
Saujos špinatų
1 kiaušinio
Aitriosios paprikos dribsnių
Šviežių krapų
Į puodą sudėkite grikius, juos užpilkite vandeniu, įdėkite 1 a. š. druskos. Uždenkite dangčiu, leiskite užvirti ir virkite 15 minučių.
Kol grikiai verda, keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Su druska ir Provanso žolelėmis apskrudinkite svogūną, papriką, pievagrybius, špinatus. Pabaigoje įtarkuokite česnako skiltelę. Į keptuvę su daržovėmis sukrėskite grikius, leiskite jiems kartu apkepti kelias minutes.
Kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, joje iškepkite kiaušinį, jį barstykite druska ir aitriosios paprikos dribsniais.
Serviruokite košę: į dubenį pirmiausia sudėkite grikius, tuomet keptą kiaušinį, viską barstykite šviežiais krapais.


Rašyti komentarą