Skaniausi saldžios ir sūrios košės receptai: tinklaraštininkė pasidalino 2 tobulais receptais!

Kokią košę pusryčiams renkasi lietuviai? Anksčiau toks klausimas nebūtų iškilęs, nes pasirinkimas būdavo vos vienas – blanki pilka masė su gabalėliu cukraus ar sviesto.

Tačiau šiandien socialiniuose tinkluose košių receptų randame tūkstančius: nuo pikantiškų su baravykais iki desertinių su šokoladu  – mėgstamiausią išsirinktų kiekvienas.

Spalio 10-ąją, pasaulyje minint košės dieną, maisto tinklaraštininkė Gabrielė Žutautaitė užsimojo išsiaiškinti – kokią košę labiausiai mėgsta lietuvaičiai?

„Pusryčiams" autorė kviečia išmėginti netikėtus košės receptus ir atrasti šį patiekalą iš naujo.

Kokią košę renkatės – saldžią ar sūrią? Išmėginkite 2 gardžius receptus

„Košių košės" konkurse lietuvaičiai išrinko du daugiausiai simpatijų sulaukusius receptus, kuriuos G. Žutautaitė kartu su „Malsena" kviečia pasigaminti šį savaitgalį, pasaulyje minint košės dieną.

1. Bananinė avižų košė su riešutų sviestu / 1 porcija

Ingredientai:

50 g „Malsenos" visų grūdo dalių avižų dribsnių

200 ml mėgstamo augalinio pieno

1 a. š. kokosų aliejaus

½  a. š. druskos

Žiupsnio cinamono

1 banano

1 v. š. riešutų sviesto

Puode ištirpinkite kokosų aliejų, suberkite avižų dribsnius. Trumpai paskrudinkite, kol šie ims skleisti riešutinį aromatą.

Supilkite augalinį pieną, įdėkite druskos, cinamono, leiskite košei užvirti ir virkite 3 minutes.

Šakute sutrinkite pusę banano, likusį supjaustykite.

Po 3 minučių virimo į košę įmaišykite trintą bananą ir riešutų sviestą. Išjunkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir leiskite košei pastovėti dar 2 minutes.

Košę serviruokite su likusiu pjaustytu bananu ir dar šiek tiek riešutų sviesto.

2. Grikių košė su keptomis daržovėmis ir kiaušiniu / 1 porcija

Ingredientai:

60 g „Malsenos" grikių

200 ml vandens

1 a. š. druskos

Žiupsnio Provanso žolelių mišinio

2 v. š. alyvuogių aliejaus

1 česnako skiltelės

½ pjaustyto svogūno

¼ pjaustytos raudonosios paprikos

3-4 pjaustytų pievagrybių

Saujos špinatų

1 kiaušinio

Aitriosios paprikos dribsnių

Šviežių krapų

Į puodą sudėkite grikius, juos užpilkite vandeniu, įdėkite 1 a. š. druskos. Uždenkite dangčiu, leiskite užvirti ir virkite 15 minučių.

Kol grikiai verda, keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Su druska ir Provanso žolelėmis apskrudinkite svogūną, papriką, pievagrybius, špinatus. Pabaigoje įtarkuokite česnako skiltelę. Į keptuvę su daržovėmis sukrėskite grikius, leiskite jiems kartu apkepti kelias minutes.

Kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, joje iškepkite kiaušinį, jį barstykite druska ir aitriosios paprikos dribsniais.

Serviruokite košę: į dubenį pirmiausia sudėkite grikius, tuomet keptą kiaušinį, viską barstykite šviežiais krapais.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder