2025-ųjų Gyvatės metų salotos: nuraminsite ir pamaloninsite šį simbolį - skonis bus nuostabus, kaip ir nauji metai

Po ryškia ir neįprasta forma slepiasi laiko patikrinti deriniai: sultinga vištiena ir ananasai suteikia salotoms švelnumo, o alyvuogės - pikantiškumo.

Sudedamosios dalys:

  • rūkyta vištienos krūtinėlė - 250 g
  • Vištienos kiaušiniai - 3 vnt.
  • Žaliosios alyvuogės - 200 g
  • Ananasai - 200 g
  • Pusiau kietas sūris - 100 g
  • Agurkas - 250 g
  • Majonezas - 3 šaukštai.
  • Salotos - pagal pageidavimą

Vyšniniai pomidorai - pagal pageidavimą

Paruošimas:

  1. Išvalykite rūkytą filė nuo odos ir kaulų. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Alyvuoges smulkiai supjaustykite.
  2. Į gilų dubenį sudėkite smulkintą vištienos filė, alyvuoges ir vieną valgomąjį šaukštą majonezo. Viską gerai išmaišykite.
  3. Kiaušinius nulupkite nuo lukštų ir sutarkuokite stambia tarka. Į dubenį su tarkuotais kiaušiniais įpilkite vieną valgomąjį šaukštą majonezo ir gerai išmaišykite.
  4. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Į dubenį su tarkuotu sūriu įpilkite vieną valgomąjį šaukštą majonezo. Išmaišykite.
  5. Konservuotus ananasus supjaustykite mažais kubeliais. Į didelį serviravimo indą gyvatės forma sudėkite rūkytos vištienos ir alyvuogių sluoksnį.
  6. Ant viršaus užtepkite kiaušinių ir majonezo. Švelniai išlyginkite ir toliau formuokite gyvatę. Ant kiaušinių sluoksnio sudėkite ananasų griežinėlius. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir majonezo.
  7. Agurkus supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis. Uždėkite ant „gyvatės“ viršaus. Salotas užbaigkite vyšniniais pomidorais ir salotų lapais.

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder