2025-ųjų Gyvatės metų salotos: nuraminsite ir pamaloninsite šį simbolį - skonis bus nuostabus, kaip ir nauji metai
Sudedamosios dalys:
- rūkyta vištienos krūtinėlė - 250 g
- Vištienos kiaušiniai - 3 vnt.
- Žaliosios alyvuogės - 200 g
- Ananasai - 200 g
- Pusiau kietas sūris - 100 g
- Agurkas - 250 g
- Majonezas - 3 šaukštai.
- Salotos - pagal pageidavimą
Vyšniniai pomidorai - pagal pageidavimą
Paruošimas:
- Išvalykite rūkytą filė nuo odos ir kaulų. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Alyvuoges smulkiai supjaustykite.
- Į gilų dubenį sudėkite smulkintą vištienos filė, alyvuoges ir vieną valgomąjį šaukštą majonezo. Viską gerai išmaišykite.
- Kiaušinius nulupkite nuo lukštų ir sutarkuokite stambia tarka. Į dubenį su tarkuotais kiaušiniais įpilkite vieną valgomąjį šaukštą majonezo ir gerai išmaišykite.
- Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Į dubenį su tarkuotu sūriu įpilkite vieną valgomąjį šaukštą majonezo. Išmaišykite.
- Konservuotus ananasus supjaustykite mažais kubeliais. Į didelį serviravimo indą gyvatės forma sudėkite rūkytos vištienos ir alyvuogių sluoksnį.
- Ant viršaus užtepkite kiaušinių ir majonezo. Švelniai išlyginkite ir toliau formuokite gyvatę. Ant kiaušinių sluoksnio sudėkite ananasų griežinėlius. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir majonezo.
- Agurkus supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis. Uždėkite ant „gyvatės“ viršaus. Salotas užbaigkite vyšniniais pomidorais ir salotų lapais.
Rašyti komentarą