Ingredientai:
- 1 didelis arba 2 maži arbūzai
- 250 ml citrinos sulčių (iš buteliuko arba išspausti savo)
- 100 g cukraus pudros
- 1 l gazuoto vandens
- 1 laimas, supjaustytas griežinėliais
- maža sauja mėtų
- smulkinto ledo
Gaminimas:
1 ŽINGSNIS
Nupjaukite arbūzo viršūnę ir dideliu šaukštu išskobkite jį, pakeliui ištraukdami kauliukus. Minkštimą pertrinkite per sietelį į dubenį. Minkštimą sudėkite į trintuvą (arba naudokite aukštą ąsotį ir rankinį trintuvą) su citrinos sultimis ir cukrumi, išplakite iki tyrės, tada įmaišykite gazuotą vandenį.
2 ŽINGSNIS
Į tuščiavidurį arbūzą įpilkite ledo ir užpildykite limonado mišiniu. Likusią dalį patiekite ąsotyje su laimo griežinėliais ir mėtomis. Šone turėkite dubenį papildomo susmulkinto ledo, kad svečiai galėtų limonadą atvėsinti.
Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą