Produktai
- Jaunos cukinijos - 500 g
- Morkos (mažos) - 1 vnt.
- Svogūnai (maži) - 1 vnt.
- Česnakas - 1 skiltelė
- Grietinė - 4 šaukštai.
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Miltai - 4 šaukštai.
- Druska - pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
- Augalinis aliejus - kepimui
- Maltos paprikos (neprivaloma) - papuošimui
- Žolelės - papuošimui
Gaminimas
- Sutarkuokite cukiniją stambia tarka.
- Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite.
- Ant augalinio aliejaus kepkite maždaug 15-18 cm skersmens cukinijų blynelius.
- Apkepkite visus blynelius iš abiejų pusių.
- Kol blyneliai kepa, kitoje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, tarkuotą morką ir smulkintą česnaką, kol gražiai pagels.
- Druska, pipirai, įdėkite grietinės. gerai išmaišykite.
- Į lėkštę dėkite vieną cukinijų blyną, ant viršaus uždėkite svogūnų ir morkų įdaro, tada dar vieną blyną.
- Ir taip išdėliokite visus blynelius, uždengdami juos įdaru.
Paruoštą cukinijų pyragą ant viršaus galima pabarstyti paprika arba galite papuošti žolelėmis.
Skanaus!
Rašyti komentarą