Kodėl aliejus neveikia
Aliejus nesimaišo su vandeniu ir lieka ant paviršiaus, sudarant plėvelę. Po skysčio išpylimo ši plėvelė padengia makaronus, padarydama juos slidžius ir trukdydama padažui gerai laikytis ant paviršiaus.
Makaronų sulipimo priežastis visai nėra aliejaus trūkumas. Kaltas krakmolas, kuris išsiskiria virimo procese. Jei makaronai virinami per mažame vandens kiekyje arba jie nebuvo maišomi pirmosiomis minutėmis, jie pradeda lipti.
Kaip išvengti lipimo be aliejaus
Yra keletas paprastų taisyklių:
– naudokite didelį puodą su pakankamu kiekiu verdančio vandens, kad makaronai galėtų laisvai judėti;
– prieš įdedant makaronus palaukti, kol vanduo pradės aktyviai virti;
– nepamiršti makaronus sumaišyti iškart po to, kai jie pateko į vandenį, ir periodiškai maišyti virimo metu.
Ką daryti, jei makaronai vis dėlto sulipo
Jei makaronai sulipo, juos galima sugrąžinti į šiltą puodą, įpilti šiek tiek vandens ir atsargiai maišyti, kol jie vėl taps minkšti.
Svarbu makaronų neplauti šaltu vandeniu. Plovimas nuplauna krakmolą, o būtent jis padeda padažui laikytis ant produkto paviršiaus.
Dar vienas šefų patarimas – gausiai pasūdyti vandenį pačioje virimo pradžioje. Tada makaronai bus skanūs patys savaime, o ne tik su padažu.

Rašyti komentarą