Dažna klaida, kurią daro beveik visi gamindami makaronus

Daugelis namų šeimininkių, verdant makaronus, naudoja populiarią gyvenimo gudrybę, kuri iš tiesų tik kenkia. Į puodą su vandeniu, kuriame verdami makaronai, įpilti aliejaus – tai kulinarinis mitas, kuris iš tiesų gali tik sugadinti galutinį patiekalą. Apie tai praneša svetainė „Southern living".

Kodėl aliejus neveikia

Aliejus nesimaišo su vandeniu ir lieka ant paviršiaus, sudarant plėvelę. Po skysčio išpylimo ši plėvelė padengia makaronus, padarydama juos slidžius ir trukdydama padažui gerai laikytis ant paviršiaus.

Makaronų sulipimo priežastis visai nėra aliejaus trūkumas. Kaltas krakmolas, kuris išsiskiria virimo procese. Jei makaronai virinami per mažame vandens kiekyje arba jie nebuvo maišomi pirmosiomis minutėmis, jie pradeda lipti.

Kaip išvengti lipimo be aliejaus

Yra keletas paprastų taisyklių:

– naudokite didelį puodą su pakankamu kiekiu verdančio vandens, kad makaronai galėtų laisvai judėti;

– prieš įdedant makaronus palaukti, kol vanduo pradės aktyviai virti;

– nepamiršti makaronus sumaišyti iškart po to, kai jie pateko į vandenį, ir periodiškai maišyti virimo metu.

Ką daryti, jei makaronai vis dėlto sulipo

Jei makaronai sulipo, juos galima sugrąžinti į šiltą puodą, įpilti šiek tiek vandens ir atsargiai maišyti, kol jie vėl taps minkšti.

Svarbu makaronų neplauti šaltu vandeniu. Plovimas nuplauna krakmolą, o būtent jis padeda padažui laikytis ant produkto paviršiaus.

Dar vienas šefų patarimas – gausiai pasūdyti vandenį pačioje virimo pradžioje. Tada makaronai bus skanūs patys savaime, o ne tik su padažu.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder