Įdėkite šį gėlės žiedą į kiekvieną stiklainį – ir pomidorai bus nepaprastai aromatingi. Konservavimo receptas
Tai ypatingas receptas – labai lengvas ir su išskirtiniu akcentu. Autorė patarė į stiklainius įdėti po vieną serenčiaus žiedą, užtikrindama, kad dėl šio slaptingo ingrediento konservuoti pomidorai bus aromatingi su lengvu citrusinių vaisių poskoniu.
Produktai 0,5 l talpos stiklainiui:
pomidorai;
petražolių šakelės;
du krienų žiedai;
garstyčių ir kalendros grūdai;
vienas gvazdikėlių žiedas;
penki juodųjų pipirų grūdai;
pusė česnako skiltelės;
du gabaliukai aštraus pipiro;
vienas lauro lapas;
vienas serenčio žiedas;
25 g cukraus;
8 g druskos;
15 g acto;
vanduo.
Gaminimas
Švarius stiklainius išplaukite verdančiu vandeniu. Į kiekvieną stiklainį įdėkite žoleles ir visus prieskonius.
Įdėkite serenčius.
Stiklainius užpildykite pomidorais.
Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių.
Vandenį išpilkite ir pomidorus dar kartą užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite 20 minučių, tada išpilkite vandenį į puodą ir užvirinkite.
Tuo metu į kiekvieną stiklainį įpilkite cukraus, druskos ir acto.
Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu ir sandariai uždenkite dangteliais.
Palikite visiškai atvėsti. Stiklainių nereikia apversti.
Šaltinis: gordonua.com

Rašyti komentarą