Įmaišykite tai į tešlą ir žagarėliai taps nepakartojami: tobulas receptas per 30 minučių
(1)Ingredientai
- 320 g miltų;
- trijų trynių;
- 2 šaukštai cukraus;
- druskos pagal skonį;
- 60 g grietinės;
- 40 ml brendžio;
- 250 ml augalinio aliejaus;
- cukraus pudros, jei reikia.
Paruošimas
- Sumaišykite trynius su cukrumi, druska.
- Įmaišykite grietinę. Išmaišykite.
- Supilkite brendį, suberkite miltus.
- Išminkykite tvirtą tešlą.
- Uždenkite maistine plėvele ir palikite 15 minučių.
- Tešlą iškočiokite į 3 mm storio pyragą, supjaustykite vertikaliomis juostelėmis ir kiekvieną juostelę įpjaukite kampu, kad gautųsi rombai. Kiekvieno rombo centre padarykite nedidelį pjūvį. Per šį pjūvį perkiškite rombų viršų, kad susidarytų skritulys.
- Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite žagarėlius. Aliejus turėtų juos apsemti.
- Iškepusius juos sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
- Šiltus žagarėlius apibarstykite cukraus pudra.
"Iš trynių gaunama švelnesnė tešla nei iš viso kiaušinio. Baltymas - žagarėlį padaro labiau "guminį". Ir taip - nepakartojami", - pažymėjo tinklaraštininkas.
Rašyti komentarą