Ryžiai

Jūsų svečiai bus nustebinti: neįprastų ryžių receptas, kuris paplito internete

(2)

Ryžiai garsėja savo universalumu - juos galima virti su mėsa, jūros gėrybėmis ar daržovėmis, dėti į troškinius, kepti ir tiesiog virti su sviestu.

Kaip rašė „Rarade“, Instagramo tinklaraštininkas slapyvardžiu @justinkaarthur paruošė neįprastus morkų ryžius.

Receptas sulaukė daugiau nei 225 tūkst. peržiūrų ir buvo pamėgtas vartotojų.

Šiam patiekalui paruošti geriau imti basmati ryžius.

Jie tradiciškai naudojami gaminant maistą Indijoje ir Artimuosiuose Rytuose, kur garsėja savo aromatu ir šiek tiek riešutiniu skoniu.

Tačiau prireikus galite naudoti ir biudžetui palankesnius ilgagrūdžius ryžius.

Morkų ryžių ingredientai:

  • ryžių - 2 puodeliai.
  • alyvuogių aliejaus - 5 valg. š. l.
  • morkos - 1 vnt;
  • svogūnas - pusė
  • vandens - 3 puodeliai;
  • vištienos sultinio - 1 kubelis;
  • druskos pagal skonį.

Ryžius kelis kartus nuplaukite po šaltu vandeniu, kol jie taps skaidrūs. Taip pašalinsite krakmolo perteklių ir jie taps trapūs.

Pradėkite nuo morkų plovimo, lupimo ir tarkavimo.

Tada supjaustykite pusę nedidelio svogūno griežinėliais.

Daržoves atidėkite į šalį.

Vidutinio dydžio puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų.

Morkas ir svogūną kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.

Tada suberkite nuplautus ryžius ir išmaišykite.

Sudėkite morkas ir svogūnus ir kepkite aliejuje apie 5 minutes, dažnai maišydami, kad nesudegtų.

Tada sudėkite nuplautus ryžius ir išmaišykite, kad susimaišytų su daržovėmis.

Supilkite 3 puodelius vandens, įdėkite sultinio kubelį ir druskos.

Uždenkite keptuvę aliuminio folija, tada dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių.

Geriau patiekti su daržovėmis lėkštėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder