Karališka žuvis ruošiama ir prabangiausiuose restoranuose, tačiau stalo žvaigžde ją paversti galima kiekvienuose namuose.
Nebūtina išlaidauti norint skanaus ir sotaus patiekalo.
Pavyzdžiui, pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovė, visa lašiša pasižymi geresne kaina už kilogramą, todėl ją renkasi sutaupyti norintys šios žuvies gerbėjai.
Ją iškepti orkaitėje visai paprasta, o nerimauti dėl to, kad visko nesuvalgysite, neverta – likučius kitą dieną panaudosite naujiems gardiems patiekalams.
Kepkite. Įkaitinkite orkaitę arba kepsninę iki 200 °C temperatūros. Kepkite lašišą apie 40-60 minučių, priklausomai nuo žuvies dydžio.
Taip iškepta lašiša bus skani tiek karšta, patiekta su mėgstamomis daržovėmis ir ryžiais ar kuskusu, tiek ir šalta.
Vienu ypu verta išsikepti ją didesnę, nes kitą dieną galėsite pasilepinti ir kitais naujais patiekalais su šia žuvimi. „Iki“ kulinarai rekomenduoja tris idėjas.
Pigieji lašišos ir bulvių kotletukai
Reikės:
- 450 g keptos lašišos,
- 4-5 virtų ir sutrintų bulvių,
- 1 kiaušinio,
- 1 citrinos,
- 1 šaukšto miltų,
- 2 šaukštų petražolių arba krapų,
- druskos ir pipirų,
- džiūvėsėlių apvoliojimui.
Gaminame:
- Lašišą suplėšykite šakute. Į ją sudėkite bulvių košę, plaktą kiaušinį, citrinos sultis ir žievelę, miltus ir smulkintas petražoles arba krapus. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Iš mišinio suformuokite apvalius vienodo dydžio paplotėlius. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Kepkite kotletukus įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos, arba orkaitėje 20 min. 200 °C temperatūroje.
- Patiekite su jogurto padažu ir salotomis.
Nepralenkiama lašišos užtepėlė
Reikės:
250 g keptos lašišos, 120 g šviežio kreminio sūrio, 1 šaukšto Dižono garstyčių, ½ šaukštelio druskos, ½ ryšulėlio krapų, 1 šaukšto balzaminio acto.
Gaminame:
Sudėkite visus ingredientus į virtuvinio kombaino arba trintuvo indą ir gerai sutrinkite.
Perdėkite į dubenėlį ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Užtepėlę naudokit ant sumuštinių, patiekti su blynais, krekeriais ir pan.
Salotos su kepta lašiša
Reikės:
keptos lašišos, 2 kietai virtų kiaušinių, ½ skardinės kukurūzų, gabalėlio poro, 3 marinuotų agurkų, 2-3 šaukštų natūralaus jogurto, 1 šaukštelio majonezo, druskos ir pipirų.
Gaminame:
- Porą smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį ir sumaišykite su žiupsneliu druskos, palikite kelioms minutėms.
- Kiaušinius ir agurkus supjaustykite kubeliais, žuvį susmulkinkite šakute, kukurūzus nusausinkite sietelyje. Visus ingredientus sudėkite į dubenį.
- Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite ant salotų ir išmaišykite.
Rašyti komentarą