Koks yra geriausias būdas marinuoti mėsą: svarbiausia - nedėti vieno populiaraus prieskonio

(4)

Kelios gudrybės padės jums sukurti kulinarinį šedevrą.

Sužinokite, kaip marinuoti kepimui skirtą mėsą, kad patiekalas būtų tobulas.

Geriausias marinatas mėsai - variantai

Kulinarai ir patyrusios šeimininkės sutaria, kad marinatą reikėtų rinktis atsižvelgiant į tai, kokią mėsą norite kepti. Pavyzdžiui, kiauliena puikiai iškeps, jei ją ištepsite garstyčiomis ir medumi, o tada pabarstysite česnaku, baziliku arba hmeli-suneliu. Jautienai geriau naudoti Provanso žoleles ir įvairius saldžiarūgščius padažus.

Kuris marinatas geriausiai suminkština mėsą? 

Atsakymas paprastas - toks, kurio sudėtyje yra rūgščių. Actas, granatų sultys, kiviai, kefyras, vynas - visi šie produktai puikiai tinka mėsai marinuoti. Jei papildomai įdėsite druskos, paruošta skerdena ištirps burnoje.

Kaip marinuoti mėsą - taisyklės ir patarimai

Jei nežinote, kaip marinuoti mėsą kepimui orkaitėje, pasinaudokite paprastais, bet veiksmingais patarimais:

Kepimui geriau imti mėsos gabalus be kaulų - tai gali būti filė arba kumpis;

jei kepate visą mėsos gabalą, įsitikinkite, kad jis sveria ne daugiau kaip 2 kg, antraip gali sudegti kraštai ir neiškepti vidus;

keramika yra geriausia medžiaga kepimui, geriau naudoti iš jos pagamintą formą;

jei naudojate kepimo skardą, būtinai suvyniokite mėsą į foliją arba bent jau dugną išklokite juo.

Jei prisiminsite šias paprastas taisykles, kaip marinuoti mėsą kepimui orkaitėje, galėsite bet kokiomis sąlygomis ir praktiškai „iš nieko“ paruošti puikų mėsos patiekalą.

Naudingas patarimas: marinatui niekada nenaudokite druskos ar prieskonių su druska. Jos „ištraukia“ drėgmę iš mėsos, todėl gabalas tampa sausas ir kietas.

Kaip marinuoti mėsą orkaitėje - paprastas receptas

Šeimininkės, kurioms reikia marinuoti kepimui skirtą mėsą, kad patiekalas išeitų minkštas, sultingas ir aromatingas, gali pritaikyti šį receptą. Jį galima naudoti bet kuriai kiaulienos daliai, tačiau jis ypač gerai atsiskleidžia kalbant apie nugarinę, kuri laikoma gana sausa.

Sudedamosios dalys: 

Kiauliena:

1 kilogramas nugarinės su kaulu;

 60 ml alyvuogių aliejaus;

viena skiltelė česnako;

pusė citrinos;

trečdalis arbatinio šaukštelio kmynų;

vienas arbatinis šaukštelis kalendros sėklų;

juodųjų pipirų žirnelių;

pusantro arbatinio šaukštelio džiovintų česnakų, ciberžolės, apelsino žievelės, garstyčių miltelių, baltųjų pipirų;

pusantro arbatinio šaukštelio itališkų žolelių;

du žiupsneliai raudonųjų aštriųjų pipirų.

Nuplaukite kiaulieną, supjaustykite ją porcijomis, kad kiekvienas gabalėlis būtų maždaug 2,5 cm storio ir ant atskiro kaulo.

Atskirame dubenyje sumaišykite kmynus, smulkintas kalendrų sėklas, 8 žirnelius juodųjų pipirų, džiovintą česnaką, ciberžolę, apelsino žievelę, garstyčių miltelius, baltuosius pipirus, itališkas žoleles ir aštriąją papriką. Supilkite alyvuogių aliejų ir išmaišykite.

Išspauskite citrinos sultis, į marinatą suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir susmulkintą česnaką. Sudėkite kiaulieną į lėkštę ir gausiai aptepkite kiekvieną gabalėlį marinatu. Uždenkite lėkštę maistine plėvele, įdėkite mėsą į šaldytuvą 5-6 valandoms, tada kepkite orkaitėje pagal savo receptą.

Šaltinis: unian.net

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder