Tešlai:
- Miltai - 4 puodeliai
- Kefyras - 200 ml
- Sviestas - 200 g
- Acto - 1 valgomasis šaukštas.
- Alyvuogių aliejaus - 1 valgomasis šaukštas.
- Sezamo sėklos - pabarstyti
- Kiaušinio trynys - paplotėliams aptepti
Įdarui:
- Baklažanai - 2 vnt.
- Mažai sūdyta feta - 200 g
- Žolelių (kalendros arba petražolių) - pagal skonį
- Druskos - pagal skonį
Tešlos paruošimas
- Sviestas turi būti minkštas, kefyras - šaltas. Į kombaino dubenį supilkite persijotus miltus, sudėkite kefyrą ir sviestą. Minutę minkykite ir palikite 5 minutes pastovėti.
- Vėl išmaišykite, įpilkite acto ir alyvuogių aliejaus. Tešla turi išeiti vėsi. Suvyniokite ją į rutulį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Išimame tešlą iš šaldytuvo, pabarstome lentą miltais ir iškočiojame tešlą į stačiakampį 5 mm storio sluoksnį. Dantų krapštuku baklažanuose padarykite dūrius.
- Paruoštus baklažanus kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 25-30 minučių. Tada juos išimkite ir leiskite atvėsti. Atvėsusius iškeptus baklažanus nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Tešlą supjaustykite maždaug 7 cm pločio juostelėmis.
- Sūrį supjaustykite kubeliais. 1-2 valgomuosius šaukštus sūrio užtepkite beveik ant tešlos juostelės krašto (maždaug 3 cm nuo krašto). Ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytus baklažanus.
- Susmulkinkite žoleles arba suplėšykite jas rankomis. Ant baklažanų uždėkite žiupsnelį žolelių. Įdarą uždenkite tešlos kraštu. Toliau vyniokite tešlą įstrižai, kad susidarytų trikampis. Tešlos kraštą sudrėkinkite kiaušinio tryniu ir užspauskite.
- Kiaušinio trynį sumaišykite su šaukštu vandens ir aptepkite kiaušinio plakiniu. Pabarstykite sezamo sėklomis. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pyragėlius kepkite apie 30 minučių - kol taps auksinės spalvos.
Rašyti komentarą