Produktas, galintis apsaugoti pagyvenusius žmones nuo daugybės ligų

Kai kurie maisto produktai gali pakeisti daugybę vaistų ir padėti apsisaugoti nuo daugelio ligų.

Senstant svarbu ypatingą dėmesį skirti mitybai, nes ji tiesiogiai veikia bendrą organizmo sveikatą. Vienas iš nuostabių maisto produktų, galinčių pakeisti visą puokštę vaistų ir apsaugoti nuo daugybės ligų, yra pipirai. Reguliarus jo vartojimas gali padėti išvengti tokių ligų, kaip podagra, aterosklerozė, diabetas ir hipertenzija.

Tačiau norint pasiekti teigiamą poveikį, šią daržovę į racioną reikėtų įtraukti kelis kartus per savaitę, praneša TSN.

Kokia yra paprikų nauda vyresnio amžiaus žmonių sveikatai?

Paprikos yra tikras vitaminų ir mineralinių medžiagų, būtinų sveikatai palaikyti vyresniame amžiuje, lobynas.

1. Kovoja su anemija ir stiprina imuninę sistemą

Paprikose gausu kalio, kalcio, jodo, fosforo, natrio ir cinko, kurie atlieka svarbų vaidmenį kraujodaros procese ir stimuliuoja imuninę sistemą.

2. Geresnė nuotaika ir kokybiškesnis miegas

Senstant daugelis žmonių patiria nuotaikų svyravimus, nemigą ir energijos sumažėjimą. Šias problemas gali sukelti B grupės vitaminų (B1, B2, B6) ir vitamino PP, kurių gausu paprikose, trūkumas. 

Reguliarus daržovių vartojimas padeda įveikti depresiją, neurozes ir nemigą. Tie patys vitaminai būtini normaliai būklei palaikyti sergant cukriniu diabetu.

3. Palaiko virškinimą ir trombozės prevenciją

Paprikos normalizuoja žarnyno ir kasos veiklą. Skatina kraujo skystėjimą, užkerta kelią kraujo krešulių susidarymui. Mažina kraujospūdį.

4. Širdies ir kraujagyslių sistemos apsauga

Paprikose esantis kalis ir magnis stiprina širdies raumenį ir kraujagysles, mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

5. Antioksidacinė apsauga ir kova su amžiaus pokyčiais

Karotinoidai, kurie veikia kaip galingi antioksidantai, lėtina ląstelių senėjimą ir saugo organizmą nuo oksidacinio streso. Vitaminas A padeda išlaikyti regėjimo aštrumą, gerina odos ir plaukų būklę. 

Paprikos: žingsnis ilgaamžiškumo link

Šios daržovės įtraukimas į mitybą padeda ne tik pagerinti bendrą sveikatą, bet ir prailginti gyvenimą, apsaugant organizmą nuo su amžiumi susijusių pokyčių ir daugelio ligų.

Nepaisant naudos, paprikų nerekomenduojama vartoti, kai:

Gastritas ir padidėjęs skrandžio rūgštingumas;

pepsinė opaligė;

kasos uždegimas.

Išvada: paprikos yra ne tik skanus, bet ir neįtikėtinai naudingas produktas, kuris gali tapti svarbiu vyresnio amžiaus žmonių mitybos elementu. Tačiau prieš vartojant verta apsvarstyti galimas kontraindikacijas, kad gautumėte kuo daugiau naudos nepakenkdami savo sveikatai.

Šaltinis: cursorinfo.co.il
 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder