Ne košė: maistingi sūreliai iš grikių idealiam pusryčių stalui
Gydytoja rekomenduoja sūrelius iš kruopų. Būtent šiam desertui paruošti reikės žaliųjų grikių, kurių rasite ir Lietuvos parduotuvėse.
Sudėtinės dalys:
Anakardžiai – 140 gramų;
Grikiai žalieji daiginti – 150 gramų;
Datulės – 10–12 vienetų;
Kakava – 2 valgomieji šaukštai;
Kokosų aliejus – 50 gramų (į masę);
Šokoladas juodasis kartusis (90 proc.) – 150 gramų;
Kokosų aliejus – 30 gramų (į šokoladą);
Kokosų drožlės – papuošimui.
Gaminimo eiga:
1 žingsnis. Grikius iš anksto sudaiginkite.
2 žingsnis. Anakardžius nuplaukite ir palikite šaltame vandenyje per naktį. Ryte vandenį nupilkite ir riešutus nuplaukite dar kartą.
3 žingsnis. Iš datulių išimkite kauliukus.
Anakardžius, žaliuosius grikius, datules, kakavą ir kokosų aliejų sudėkite į trintuvą (blenderį) ir susmulkinkite iki vientisos masės.
Prieš tai aliejų reikėtų ištirpinti.
4 žingsnis. Suformuokite norimos formos sūrelius ir padėkite juos į šaldytuvą 6–7 valandoms.
5 žingsnis. Ištirpinkite šokoladą ir į jį įdėkite kokosų aliejaus. Kiekvieną sūrelį panardinkite į šokoladą ir pabarstykite kokosų drožlėmis. Atšaldykite šaldytuve.
Paruošta! Šis naudingas desertas, kuris pripildys energijos ir pradžiugins saldumu be papildomo cukraus, taps puikiais pusryčiais ar gardžiu skanėstu. Skanaus!
Šaltinis: hibiny

Rašyti komentarą