Ne košė: maistingi sūreliai iš grikių idealiam pusryčių stalui

Jei ieškote pusryčių, kurie pripildytų energijos visai dienai ir neigiamai nepaveiktų jūsų figūros, šis receptas kaip tik jums. Kaip paruošti skanų, mažai kalorijų turintį desertą iš naudingų produktų, atskleidė gydytoja-dietologė.

Gydytoja rekomenduoja sūrelius iš kruopų. Būtent šiam desertui paruošti reikės žaliųjų grikių, kurių rasite ir Lietuvos parduotuvėse.

Sudėtinės dalys:

Anakardžiai – 140 gramų;

Grikiai žalieji daiginti  – 150 gramų;

Datulės – 10–12 vienetų;

Kakava – 2 valgomieji šaukštai;

Kokosų aliejus – 50 gramų (į masę);

Šokoladas juodasis kartusis (90 proc.) – 150 gramų;

Kokosų aliejus – 30 gramų (į šokoladą);

Kokosų drožlės – papuošimui.

Gaminimo eiga:

1 žingsnis. Grikius iš anksto sudaiginkite. 

2 žingsnis. Anakardžius nuplaukite ir palikite šaltame vandenyje per naktį. Ryte vandenį nupilkite ir riešutus nuplaukite dar kartą. 

3 žingsnis. Iš datulių išimkite kauliukus. 

Anakardžius, žaliuosius grikius, datules, kakavą ir kokosų aliejų sudėkite į trintuvą (blenderį) ir susmulkinkite iki vientisos masės. 

Prieš tai aliejų reikėtų ištirpinti. 

4 žingsnis. Suformuokite norimos formos sūrelius ir padėkite juos į šaldytuvą 6–7 valandoms. 

5 žingsnis. Ištirpinkite šokoladą ir į jį įdėkite kokosų aliejaus. Kiekvieną sūrelį panardinkite į šokoladą ir pabarstykite kokosų drožlėmis. Atšaldykite šaldytuve.

Paruošta! Šis naudingas desertas, kuris pripildys energijos ir pradžiugins saldumu be papildomo cukraus, taps puikiais pusryčiais ar gardžiu skanėstu. Skanaus!

Šaltinis: hibiny

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder