Ingredientai:
2 pankolio svogūnėliai su viršūne, su uodega, pašalinti kieti išoriniai lapai ir palikti gniuželiai
1 raudonasis svogūnas
2 agurkai
1 raudonoji paprika, išskobta ir supjaustyta ketvirčiais
85 g granuliuoto cukraus
400 ml sidro acto
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis kmynų sėklų
1 šaukštelis geltonųjų garstyčių sėklų
1 šaukštelis rožinių pipirų
½ šaukštelio čili dribsnių
Nuluptos 1 citrinos žievelė, labai smulkiai supjaustyta
Sterilizuoti stiklainiai ir dangteliai
Metodas:
Pankolį ir raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite. Agurkus nulupkite iki pusės (dalį žievelės palikite matomoje vietoje), perpjaukite per pusę išilgai, tada šaukšteliu išskobkite vandeningas sėklas.
Agurko minkštimą supjaustykite įstrižai 5 mm storio pusmėnuliais. Taip pat smulkiai supjaustykite raudonąją papriką.
Likusius ingredientus sudėkite į didelį nerūdijančio plieno puodą kartu su 140 ml vandens, tada virkite ant vidutinės ugnies.
Užvirkite ir virkite 5 minutes, maišydami, kad ištirptų cukrus. Sudėkite visas paruoštas daržoves, vėl užvirkite ir virkite 5 minutes.
Nukelkite nuo ugnies ir sandariai supilstykite daržoves į sterilizuotus stiklainius. Ant viršaus užpilkite karšto marinavimo skysčio, kad daržovės būtų visiškai apsemtos, tada nedelsdami uždarykite. Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje iki metų.
Atidarius būtina laikyti šaldytuve ir suvalgyti per 3 savaites.
Šaltinis: www.deliciousmagazine.co.uk
Rašyti komentarą