Po Kalėdų liko „Panettone“ pyrago? Gian Luca atskleidžia užkandžių receptą, kuris puikiai tiks Naujųjų metų šventei

Vos pasibaigė Kalėdos, visi jau ima laukti antrosios gruodžio mėnesio šventės – Naujųjų metų. O kadangi po Kalėdų daugelis dar ilgai jaučiasi sotūs, ne vienas šiai šventei renkasi tik užkandžius. Tačiau kaip juos paruošti tokius, kad svečių prisiminimuose išliktų dar ilgai? Tą atskleis šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Italija“.

O prieš tai žiūrovų dar laukia pažintis su ypatingo grožio Bolonijos miestu, kuris dar vadinamas ir kulinarine sostine. Čia, kartu su Elena Karaliene ir Gian Luca Demarco, išbandysime vietines tradicijas. Kuo svarbi pagrindinė miesto aikštė ir čia esantis fontanas? O kuo garsėja aperityvo tradicija?

Anot Gian Lucos, šis miestas žinomas ir dėl mokslo – čia įsikūręs vienas seniausių universitetų. Tačiau mokytis čia, anot kulinaro, yra tiesiog neįkainojama – tai pakeičia gyvenimą. „Daug mano draugų, atvykusių čia studijuoti, šio miesto daugiau niekuomet nebepaliko“, – pasakos Gian Luca.

Ko dar, anot Gian Lucos, šiame mieste tiesiog negalima nepadaryti?

Taip pat šį sekmadienį pamatysime ir ypatingą restoraną, įsikūrusį pilyje, kuriame laidos vedėjų lauks degustacinis meniu. Kas čia juos nustebins labiausiai? Kokias etiketo taisykles teks prisiminti, ir kas taip prajuokins E. Karalienę?

Vėliau čia pat, pilyje, jie sutiks ir lietuvę – Albos Baltųjų Trumų ir Vyno Riterių Ordino Lietuvos delegacijos Maestrą Inesą Semionovą. Ji papasakos, kaip ji ir jos vyras tapo Riteriais, ką šis statusas suteikia.

O kad pakili nuotaika išliktų visą savaitę, Elena ir Gian Luca šįkart parodys, kaip išskirtiniais užkandžiais Naujųjų proga nustebinti artimuosius. Nepraleiskite!

Šventiniai užkandžiai draugams: sumuštinukai su „Panettone“ pyragu ir kumpiu, su duona ir silke bei pesto padažu

Reikės:

300 g „Panettone“ pyrago;
200 g ruginės duonos;
150 g kumpio „Prosciutto Crudo“;
200 g silkės;
150 g „Robiola“ sūrio;
100 g „Philadelphia“ sūrio;
20 g petražolių ir krapų;
1 citrinos (apie 120 g);
50 g pesto.

Gaminimo eiga

Supjaustome „Panettone“ pyragą mažais trikampėliais, užtepame „Robiola“ sūrio, uždedame „Prosciutto Crudo“ kumpį. 

Supjaustome ruginę duoną, taip pat užtepame „Robiola“ sūrio. Nusausiname silkę popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome stambiomis juostelėmis bei uždedame ant duonos riekelių. Nulupame citriną ir supjaustome. 

Ant silkės gabalėlių užtepame pesto padažo ir papuošiame citrinos gabalėliu bei krapų šakele. Skanaus!

„La maistas. Italija“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3! 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder