Pritrūko idėjų šventiniam stalui? 3 nebrangūs paskutinės minutės patiekalai, kuriuos pagaminsite vos per keliolika minučių
Tereikia rinktis paprastesnius, greičiau paruošiamus receptus, kurie būtų nebrangūs ir lengvai pagaminami. Į pagalbą skuba žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“, kviesdamas pasigaminti tris greitus ir nebrangius patiekalus šventiniam stalui.
„Likus vos kelioms dienoms iki gražiausių metų švenčių, parduotuvėse stebime didžiausią šviežio maisto paklausą – pirkėjų krepšeliuose dominuoja kokybiška mėsa, žuvis, spalvingi vaisiai, daržovės bei pieno produktai. Pastebime, kad ne visi klientai ateina su griežtu pirkinių sąrašu – daugelis ieško įkvėpimo vietoje.
Visgi skubantiems ar dar ieškantiems idėjų siūlome rinktis paprastus, nebrangius, bet efektingus receptus.
Jiems reikiamus ingredientus mūsų parduotuvėse rasti lengva, o gaminimo procesas neužtruks, todėl daugiau laiko liks bendravimui su artimaisiais“, – sako „Lidl Lietuva“ viešųjų ryšių atstovė Lina Skersytė.
Ji atkreipia dėmesį, kad pirkėjai žiemos šventėms aktyviai ruošiasi jau nuo lapkričio pradžios, pirmiausia pasirūpindami ilgo galiojimo produktais, o šviežių maisto prekių pirkimas tampa aktualiausiu likus vos kelioms dienoms iki švenčių.
„Net jei laiko liko tikrai nedaug, parduotuvėse tikrai rasite visko, ko reikia gardžioms šventėms. Dar spėsite pasigaminti skanius, greitus ir nebrangius šventinius patiekalus, o jiems reikalingus bazinius produktus – šviežią mėsą, žuvį ar daržoves – šventiniu laikotarpiu stengiamės pasiūlyti palankiomis kainomis“, – sako L. Skersytė.
Kartais sunku patikėti, kokius kulinarinius šedevrus galima pagaminti vos iš kelių daržovių ar jūros gėrybių. Svarbiausia – drąsiai derinti tai, ką jau turite, ir nebijoti improvizuoti.
Jeigu trūksta idėjų, ką padėti ant šventinio stalo, prekybos tinklas „Lidl“ kviečia pasigaminti tris itin greitus, šventiškus ir nebrangius patiekalus.
Česnakinės krevetės sviesto-citrinos padaže
Vienas šventinio stalo hitų – krevetės, pagardintos česnakais. Tai – itin lengvai paruošiamas užkandis, kupinas malonių skonių.
Jums reikės:
- 350 g krevečių
- 40 g „Pilos“ sviesto
- 2–3 skiltelių česnako
- Pusės citrinos sulčių ir šiek tiek žievelės
- 1–2 š. alyvuogių aliejaus
- Druskos, juodųjų pipirų
- Žiupsnelio čili paprikos (pagal skonį)
- Šviežių petražolių (pagal skonį)
Gaminimas:
Krevetes išimkite iš pakuotės ir nusausinkite.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Suberkite smulkintą česnaką, kepkite apie 30 sekundžių – neperkepkite.
Sudėkite krevetes, kepkite 2–3 min. iš kiekvienos pusės, kol taps rausvos.
Įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite druska, pipirais. Pabarstykite petražolėmis ir, jei norite, trupučiu citrinos žievelės.
Česnakinės krevetės sviesto–citrinos padaže puikiai tiks su skrudinta balta duona ar briošės bandele, taip pat ant makaronų ar ryžių, arba su žaliomis salotomis kaip lengvas, šventiškas užkandis.
Šilta marinuota silkė su morkomis, svogūnu ir paprika
Tikra šventinio stalo klasika – silkė, kuri pagardins tiek Kūčias, tiek ir Naujuosius metus. Svarbiausia – nepamirškite visko papuošti ryškiomis daržovėmis.
Jums reikės:
- 650 g „Nautica“ marinuotos silkės filė (nusunkite)
- 3 vidutinių morkų (apie 250–300 g)
- 2 vidutinių svogūnų
- 1 didelės raudonos paprikos
- 4–5 v. š. aliejaus
- Apie 1 a. š. cukraus (subalansuoti skoniui)
- Juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Šlakelio citrinos sulčių
- 1 lauro lapelio (nebūtina)
Gaminimas:
Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais, atidėkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, kepinkite, kol suminkštės.
Sudėkite tarkuotas arba plonais šiaudeliais pjaustytas morkas, kepinkite 3–4 minutes. Suberkite juostelėmis pjaustytą papriką, kepinkite dar 2–3 min. – daržovės turi likti šiek tiek traškios.
Įmaišykite cukrų, citrinos sultis, pipirus, lauro lapą. Nukelkite nuo ugnies, dar karštą daržovių mišinį užpilkite ant silkės.
Lengvai išmaišykite, palikite 10–15 min. pastovėti. Galima tiekti iškart.
„Paskutinės minutės“ užkepėlė su batonu, sūriu ir grybais
Užkepėlės – puikus sprendimas, kai lieka nedaug laiko, o svečiai – jau pakeliui. Keli ingredientai, ir artimieji skanaus nepaprastai gardų, bet paprastai paruošiamą patiekalą.
Jums reikės:
- 1 batono
- 300 g keptų pievagrybių arba miško grybų
- 200 g tarkuoto sūrio
- 2 kiaušinių
- 4 šaukštų „Pilos“ grietinės
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Batoną supjaustykite kubeliais ir suberkite į kepimo formą.
- Atskirai išplakite kiaušinius su grietine, pagardinkite druska ir pipirais.
- Ant batono sudėkite keptus grybus, užpilkite grietinės ir kiaušinių mišiniu, viršų gausiai apibarstykite sūriu.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15–18 min., kol paviršius taps auksinės spalvos ir traškus. Skanaus!
Šventinių ir kasdienių produktų bei įvairiausių dovanų idėjų rasite visose 83 „Lidl“ parduotuvėse 29 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose, Molėtuose ir Jurbarke.

Rašyti komentarą