Salotos „Šiaudeliai“ – Ugninio Arklio mėgstamiausias patiekalas Naujųjų metų proga – skanesnės už populiarias „Mimoza“, „Silkė pataluose“ ir baltą mišrainę
Paprasti ingredientai
– vištienos filė – 250 g;
– šviežias agurkas – 1 vnt.;
– svogūnas – 1 vnt.;
– actas 9 % – 1 valgomasis šaukštas;
– majonezas – pagal skonį.
Blynams:
– kiaušiniai – 2 vnt.;
– pienas – 2 valgomieji šaukštai;
– miltai – 1 valgomasis šaukštas;
– druska – žiupsnelis.
Kaip paruošti
Išplakti kiaušinius su pienu, įdėti miltų ir druskos. Iš gautos masės iškepti du plonus blynus. Virtą vištienos filė, agurką ir blynus supjaustyti plonomis juostelėmis. Svogūną pakepinti iki minkštumo, įdėti acto.
Dabar sudėkite salotas sluoksniais:
Svogūnai.
Pusė vištienos.
Majonezas.
Agurkas.
Majonezas.
Blynai.
Pakartokite seką, papuoškite majonezo tinkleliu ir žalumynais.
„Šiaudeliai“ – tai salotos, kuriose jaučiasi jaukumas. Lengvos, sultingos ir sočios, jos patiks ir svečiams, ir metų simboliui. Toks receptas idealiai tinka šventiniam stalui – be sunkumo, bet su šiluma.
Šaltinis: prochepetsk

Rašyti komentarą