
Salotos su vištiena ir ypatingu ingredientu: pasakiškai skanus šventinio stalo receptas
(1)Sudedamosios dalys:
Vištienos filė 300 g
džiovintos slyvos 150 g
3 kiaušiniai
Kietasis sūris 150 g
Majonezas
Paruošimas:
Atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
Sudėkite vištieną į lėkštę lygiu sluoksniu ir patepkite plonu majonezo sluoksniu.
Slyvas nuplaukite šiltu vandeniu ir nusausinkite. Jei džiovintos slyvos per sausos, kelias minutes pamirkykite jas karštame vandenyje.
Supjaustykite jas griežinėliais ir tolygiai paskleiskite ant vištienos sluoksnio. Ant viršaus užpilkite ploną majonezo sluoksnį.
Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite juos stambia tarka. Kiaušinius sudėkite ant džiovintų slyvų, tolygiai paskirstykite ir lengvai aptepkite majonezu.
Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Dėkite jį ant kiaušinių ir šiek tiek paspauskite šaukštu, kad salotos išlaikytų formą.
Jei norite salotoms suteikti dar daugiau skonio ir originalumo, susmulkinkite graikinius riešutus ir pabarstykite jais viršų. Riešutai puikiai dera su džiovintomis slyvomis.
Salotas papuoškite šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar krapais, arba papuoškite slyvų griežinėliais ar riešutais. Salotas patiekite atšaldytas.
Patarimai:
Jei norite, kad salotos būtų mažiau kaloringos, majonezą pakeiskite grietine arba natūraliu jogurtu.
Kad būtų sodresnio skonio, džiovintas slyvas galima lengvai apkepti sausoje keptuvėje.
Kad salotos būtų pikantiškesnės, naudokite stipraus skonio sūrį, pavyzdžiui, parmezaną arba čederį.
Rašyti komentarą