Šaltiems žiemos vakarams sušildyti: česnakinė moliūgų sriuba

Žiema – metas, kai organizmui tenka atlaikyti permainingus orus ir virusų antplūdį, tad verta pasirūpinti natūraliu apsauginiu skydu – subalansuotu maistu. Tinkamai parinkti patiekalai gali ne tik sušildyti, bet ir sustiprinti imunitetą.

Ingredientai:

  • Svogūnas
  • 5 skiltelės česnako
  • Morka
  • Bulvė
  • 800 g moliūgo minkštimo
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus kepti
  • 700 ml daržovių sultinio
  • 100 ml grietinėlės
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Žiupsnelis maltos ciberžolės
  • Žiupsnelis maltų rozmarinų

GAMINIMAS

Susmulkinti svogūną, česnaką, morką ir bulvę. Moliūgą supjaustyti stambesniais gabalėliais. Puode įkaitintame aliejuje kepinti svogūną su česnaku, kol suminkštės ir paskleis aromatą. Sudėti morką, bulvę ir moliūgą, pakepinti viską kartu. Supilti sultinį ir virti apie 25 min., kol daržovės suminkštės. Sutrinti sriubą trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos. Įmaišyti grietinėlę, prieskonius ir dar kelias minutes pakaitinti.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder