Produktai
Tešlai:
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Cukrus - 1 puodelis
- Kvietiniai miltai - 1 puodelis
- Kepimo milteliai - 2 žiupsneliai
- Druskos - 1 žiupsnelis
- Kakavos milteliai - 3 šaukštai.
Kremui:
- Grietinė - 400 ml
- Cukrus - 100 g
- Grietinėlės tirštiklis - 1 paketėlis.
Papildomai:
- Braškės - 300 g
- Sirupas arba uogienė - mirkymui
- Šviežių mėtų - 3 stiebai
Kaip pagaminti šokoladinį pyragą su braškėmis:
- Kiaušinius įmuškite į gilų dubenį, supilkite cukrų, druską ir viską išplakite mikseriu dideliu greičiu arba virtuvinio kombaino dubenyje iki purių putų.
- Supilkite persijotus kvietinius miltus ir kepimo miltelius ir dar 1 minutę plakite nedideliu greičiu.
- Tada į tešlą įmaišykite kakavos miltelius.
- Sviestu arba augaliniu aliejumi ištepkite daugiafunkcinį dubenį arba formą ir supilkite į ją šokoladinę tešlą.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.
- Išimkite jį ir atvėsinkite, tik tada horizontaliai perpjaukite į du pyragėlius.
- Grietinę sumaišykite su cukrumi ir grietinėlės tirštikliu 2-3 minutes, kol kremas taps tirštas.
- Pusę kremo užtepkite ant apatinio biskvito, o viršutinį biskvitą aptepkite bet kokiu sirupu ar uogiene.
- Braškes nuplaukite, 5-6 palikite papuošimui, o nuo likusių nuimkite uodegėles ir supjaustykite skiltelėmis. Jas uždėkite ant kremo.
- Uždenkite tortą antruoju išmirkytu biskvitu ir aptepkite kremu, papuoškite likusiomis braškėmis ir šviežiomis mėtomis.
- Šokoladinį tortą su braškėmis 30 minučių palaikykite šaldytuve ir patiekite su kava arba arbata.
Rašyti komentarą