Tiktok'ą užkariavo populiarus baklažanų receptas, dėl kurio bėgsite į parduotuvę

Šie baklažanai su sūriu ir gardžiu padažu užkariaus bet kokį skrandį.

Vasaros laikotarpiu gausu įvairių vaisių ir daržovių. Tai puikus metas gaminti baklažanus, nes būtent sezono metu jie įgauna didžiausią skonį.

Paprasto patiekalo receptu, kuriam pagaminti reikia nedaug turimų ingredientų, pasidalijome Tiktok kulinarijos tinklaraštyje. 

Šiam patiekalui paruošti reikia šių ingredientų:

  • baklažanų - 1 vnt;
  • pomidorų - 2 vnt;
  • mocarelos sūrio - 1 vnt;
  • baziliko - 10 lapelių;
  • česnako - 2 skiltelių;
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį;
  • marinara padažas - 1 puodelis;
  • alyvuogių aliejaus - 3 šaukštai;
  • susmulkintų petražolių - 1/4 puodelio.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190° ir išklokite kepimo skardą pergamentiniu popieriumi.
  2. Baklažanus nuplaukite, tada supjaustykite išilgai storais griežinėliais, kad neperpjautumėte kotelio.
  3. Lengvai paspauskite baklažano kotelį, kad griežinėliai atsivertų kaip vėduoklė.
  4. Daržoves pasūdykite, kad pagerėtų jų skonis ir tekstūra, ir palikite pastovėti apie 20 minučių.
  5. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite ant kepimo skardos.
  6. Tarp kiekvieno baklažano griežinėlio dėkite po šaukštą marinaros, tada sluoksniuokite pomidorų ir sūrio griežinėlius bei šiek tiek smulkinto česnako.
  7. Tarp griežinėlių įdėkite keletą baziliko lapelių, pagardinkite druska, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
  8. Jei norite, kad skonis būtų įdomesnis, pabarstykite raudonaisiais pipirais.
  9. Kepkite baklažanus, kol jie taps minkšti ir švelnūs, o sūris išsilydys. Tai užtruks apie 40 minučių.
  10. Išėmę iš orkaitės, pabarstykite patiekalą kapotomis petražolėmis ir patiekite.
Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder