Tinginys, bet ne tinginys: Kotryna Starkienė parodė, kaip lietuvių pamėgtą desertą gamina italai

(1)

Visiems žinomas desertas tinginys – bene dažniausiai lietuvių gaminamas saldėsis. Jį daugelis moka paruošti patys, o jei neturite kantrybės, tikrai rasite kone kiekvienoje kepyklėlėje. Tačiau ar žinojote, kad panašų desertą gamina ir italai? 

Kotryna Starkienė apie visa tai papasakos jau šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“.

Šįkart K. Starkienė pasiūlys kelis receptus, kurie puikiai tinka tais atvejais, kai laukiate svečių.

„Kol orai už lango tokie permainingi – lyg ir pavasaris, bet lyg ir žiema – siūlau pasigaminti keptų daržovių salotas su mėsa, kurios tinka visiems metų laikams“, – pasakoja ji.

O štai desertui ji siūlys išmokti ruošti itališką šokoladinę dešrą. „Ji labai primena mūsų lietuvišką tinginį, bet yra gaminama šiek tiek kitaip. Tad kas skaniau: lietuviškas tinginys ar itališka dešra? Sužinosite, jei pagaminsite“, – intriguoja ji.

Deserto paslaptį Kotryna atskleidžia jau dabar, o pagrindinio patiekalo receptą išvysite laidoje.

Itališka šokoladinė dešra

Ingredientai:
200 g juodojo šokolado;
200 g sausainių;
100 g sviesto;
2 kiaušinių trynių;
100 g cukraus;
150 g skrudintų riešutų;
džiovintų slyvų;
2 šaukštų kakavos;
romo.

Gaminimo eiga

Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Sausainius susmulkinkite taip, kad atrodytų kaip miltai. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, sudėkite trynius ir dar kartą gerai išplakite. 

Į šią masę supilkite atvėsusį tirpintą šokoladą, sausainių trupinius, kakavą, bei romą. Viską gerai išmaišykite.

Slyvas supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kartu su riešutais suberkite į šokoladinę masę. Dar kartą gerai išmaišykite ir viską sudėkite ant kepimo popieriaus. 

Suformuokite pailgą „dešrą“, užsukite popieriaus kraštus ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia palikti šaldytuve visai nakčiai. Sustingusią „dešrą“ pavoliokite cukraus pudroje ir patiekite. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.