Varškės pyrago receptas, kuris nukels į vaikystę: Kotrynai Starkienei jis visuomet primins brangų žmogų

Vis sparčiau artėjant „Pyragų dienai“, kurią minėsime lapkričio 6-ąją, gardžiausiais savo kepinių receptais skuba dalintis ir žinomi žmonės. Viena iš jų – Kotryna Starkienė. 

Šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji atskleis į vaikystę nukeliančio, nepakartojamo varškės pyrago receptą. Kotrynai tai – daugiau nei tik pyragas. Tai – desertas, kuris visuomet primins artimą žmogų.

Anot K. Starkienės, žiūrovų laukia pats skaniausias varškės pyragas, kurio receptą ji gavo iš savo tetos! O visi, kurie nuspręs šį pyragą išsikepti ir patys, kviečiami prisidėti ir prie TV3 inicijuotos „Pyragų dienos“.

Kaip ir kasmet, šios rudens šventės proga žmonės raginami iškepti mėgstamą, karta iš kartos perduodamą, o gal net ir visiškai naują pyragą, ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendraminčiams – kitiems geros valios žmonėms. 

O visas lėšas, surinktas šventės metu, kviečiama paaukoti „Išsipildymo akcijos“ herojams – vaikams, kuriems reikalinga sudėtinga medicininė pagalba ar ypatinga priežiūra.

Daugiau: www.tv3.lt/issipildymoakcija

Varškės pyragas

Tešlai reikės:

200 g sviesto;

80 g cukraus;

300 g miltų;

2 kiaušinių trynių;

citrinos žievelės.

Įdarui reikės:

400 g varškės;

200 g sviesto;

200 g cukraus;

4 kiaušinių;

pakelio vanilinio pudingo;

citrinos sulčių.

Gaminimo eiga

Sviestą sutrinkite pirštais su miltais ir cukrumi iki birių trupinių. Sudėkite trynius, tarkuotą citrinos žievelę ir užminkykite tešlą. 

Tešlą padalinkite į dvi dalis, susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai. Per tą laiką paruoškite įdarą.

Sviestą su cukrumi išplakite iki purios masės, o tuomet po vieną sudėkite trynius, kaskart gerai išmaišydami. Varškę pertrinkite per sietelį ir sudėkite į sviestą. Viską išmaišykite. Suberkite pudingo miltelius, supilkite citrinos sultis ir vėl gerai išmaišykite.

Vieną dalį tešlos iškočiokite ir ja išklokite kepimo formą. Į vidų sudėkite varškės įdarą. Kitą tešlos dalį taip pat iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. 

Juosteles gražiai išdėliokite ant pyrago viršaus, patepkite kiaušinio plakiniu ar grietinėle ir pabarstykite cukrumi. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje maždaug 50 minučių. Skanaus!

Tiesa, tai – ne vienintelis patiekalas, kurį K. Starkienė paruoš šio šeštadienio laidoje.

„Tikriausiai nerastume namų, kuriuose nebūtų bent kelių bulvių. Mes, lietuviai, šią daržovę tikrai mėgstame ir mokame ją paruošti. 

Bet kartais verta pasidairyti ir į kitų šalių virtuves. Įkvėpimo galime pasisemti ir iš bulves mėgstančių ispanų. 

Todėl šį šeštadienį gaminsiu ispaniškas bombas – bulvinius paplotėlius su sūriu. 

Tai – puikus patiekalas, kai norisi bulvių, bet kitaip“, – intriguoja K. Starkienė.

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder