Vasariškos persikų ir aviečių salotos su maskarpone

Šiomis nuostabiomis persikų ir aviečių vaisių salotomis išnaudosite tai ką mums suteikia vasara - kuo daugiau šviežių vaisių. Patiekite su pistacijų, maskarponės ir klevų sirupo pagardinimu. 
 

Ingredientai:

2 prinokusių persikų arba nektarinų

50 g cukraus pudros

1 šaukštelis citrininių čiobrelių lapelių

100 g maskarponės

100 ml plakamos grietinėlės

lašas vanilės ekstrakto

16 aviečių, perpjautų per pusę

mažos saujos pistacijų, stambiai pjaustytų

1 valgomasis šaukštas klevų sirupo

Metodas

1 ŽINGSNIS

Persikus ar nektarinus nulupkite ir smulkiai supjaustykite ir išdėliokite griežinėlius keturiose lėkštėse. Pabarstykite šiek tiek tiek cukrumi ir išbarstykite daugumą čiobrelių lapų.

2 ŽINGSNIS

Dubenyje išplakite maskarponę, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir likusį cukrų iki šviesios ir purios masės. Ant persikų ar nektarinų supilkite mišinio šaukštu, o avietes išdėliokite lėkštėse. Patiekimui pabarstykite pistacijų, likusių čiobrelių lapelių ir pagardinkite šlakeliu klevų sirupo.

Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder