Tiek kasdienai, tiek šventėms ar kitoms svarbioms gyvenimo progoms ji mėgsta pasilepinti namuose ruoštais, iš kokybiškų ingredientų pagamintais desertais.
Artėjant gražiausiai pavasario šventei Kotryna siūlo išbandyti savo sukurtą receptą – apelsinų pyragą su alyvuogių aliejumi.
Išbandykite kepinių ir maisto entuziastės Kotrynos Stankuvės receptą Velykoms. Šis pyragas užburs nuostabiu skoniu ir nepakartojamu aromatu bei taps tikra švenčių stalo puošmena.
Apelsinų pyragas su alyvuogių aliejumi pagal tinklaraštininkę Kotryną Stankuvę
Apelsinams karamelizuoti reikės:
- 3 vnt. apelsinų (rekomenduoju rinktis ekologiškus, nes naudojami su žievele);
- 230 g cukraus;
- 230 ml vandens;
- 3–4 vnt. kardamono ankščių.
Pyragui reikės:
- 2 vnt. kiaušinių;
- 130 g cukraus;
- 0.5 a. š. druskos;
- 90 g alyvuogių aliejaus (kuo kokybiškesnio);
- 0.5 a. š. vanilės;
- 1 a. š. malto kardamono;
- 1 vnt. apelsino žievelės;
- 30 g šviežių apelsinų sulčių;
- 110 g miltų;
- ¼ a. š. sodos;
- ½ a. š. kepimo miltelių.
Gaminimo eiga:
- Apelsinus supjaustykite plonomis, 3–4 mm riekelėmis.
- Apelsinams skirtą cukrų užkaiskite didesniame puode su patraiškytais kardamonais. Sirupui užvirus primažinkite ugnį ir sudėkite apelsinus.
- Virkite 15 min., vis pavartydami, kad būtų apsemti (iškart neišsigąskite, kad trūksta sirupo – pakaitinus išsiskirs sultys ir apelsinai apsisems).
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki šviesių tirštų putų. Plakdami maža srovele supilkite aliejų.
- Įmaišykite vanilę, kardamoną, apelsino žievelę ir sultis, sodą.
- Įsijokite miltus ir kepimo miltelius, juos lengvai mentele įmaišykite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą atsegamais kraštais (20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi – ir dugną, ir šonus.
- Dugną ir šonus išklokite apelsinų riekelėmis, lengvai spusteldami, kad priglustų. Supilkite tešlą.
- Kepkite 35–40 min, kol įsmeigtas medinis pagaliukas liks švarus.
Skanaus!
Rašyti komentarą