Visas kepimo padėklas per 5 minutes: skaniausi trapūs sausainiai

(3)

Nėra nieko geriau už naminius sausainius, paruoštus su saiku ir jums suprantamais ingredientais. Jie visada būna skanesni už pirktus parduotuvėje, net jei jų puošyba prastesnė.

Galbūt jus nustebins, bet pirmą kartą sausainiai buvo pagaminti Škotijoje XVI a. viduryje. Kaip visada nutinka su tokiais seniai pagamintais patiekalais, jų autorius liko nežinomas. Tačiau to meto desertas labiau priminė šiuolaikines bandeles nei mums pažįstamus sausainius.

Jums reikės: 

miltų - 220 gr;

kepimo miltelių - 1 šaukštelis;

druskos - žiupsnelio;

vanilės;

kiaušinių - 2 vnt;

cukraus - 80 gr + pabarstymams;

bekvapio augalinio aliejaus - 90 gr;

kakavos (nebūtina) - 1 šaukštelis.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki purumo. Sudėkite sviestą, išmaišykite. Tada suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, vanilę ir išmaišykite iki vientisos masės. Jei norite, tešlą galite padalyti per pusę ir į vieną dalį įberti kakavos - tada sausainiai bus dvispalviai.

 Iš gautos tešlos formuokite gardžius bet kokios formos sausainius - tai gali būti plokšti apskritimai, juostelės, žiedlapiai ar širdelės. Viršutinę dalį apvoliokite cukruje ir dėkite ant kepimo popieriaus.

Kepkite 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Pagal šį receptą paruošti naminiai sausainiai bus skanūs ir trapūs. 

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder