Ingredientai:
2 dideli kiaušiniai
100 g cukraus
100 ml pieno (bet kokio riebumo)
200 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
10 g kepimo miltelių
4 vidutinio dydžio obuoliai (geriau rūgščių ir saldžių veislių)
Cinamonas ir cukrus pabarstyti
Gaminimas:
Orkaitės ir obuolių paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Obuolius kruopščiai nuplaukite, pašalinkite vidų ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Forma ir pabarstymas:
Kepimo formą šiek tiek sutepkite aliejumi. Obuolių skilteles išdėliokite tolygiu sluoksniu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
Tešla:
Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesiai gelsva. Įpilkite pieno ir maišykite, kol masė taps vienalytė. Po truputį įmaišykite persijotą miltus su kepimo milteliais, atsargiai maišydami, kad tešla liktų puri ir be gumulėlių.
Sujungimas ir kepimas:
Supilkite tešlą ant obuolių, tolygiai paskirstydami ją po visą formą. Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol pyrago viršus taps auksinės spalvos. Paruošimą galima patikrinti dantų krapštuku – jis turi išeiti sausas iš centro.
Patiekimas:
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, atsargiai apverskite ant lėkštės ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra.
Šaltinis: myliski

Rašyti komentarą