Vos per 5 minutes – obuolių pyragas, kurį suvalgysite dar šiltą, pranoksta Šarlotę!

Šis obuolių pyragas stebina savo paprastumu – jo paruošimas užtruks tik apie penkias minutes! Jo švelni, puri tešla ir aromatingi obuoliai tiesiog tirpsta burnoje, o ant stalo pyragas dingsta akimirksniu.

Ingredientai:

2 dideli  kiaušiniai

100 g cukraus

100 ml pieno (bet kokio riebumo)

200 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų

10 g kepimo miltelių

4 vidutinio dydžio obuoliai (geriau rūgščių ir saldžių veislių)

Cinamonas ir cukrus pabarstyti

Gaminimas:

Orkaitės ir obuolių paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Obuolius kruopščiai nuplaukite, pašalinkite vidų ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Forma ir pabarstymas:

Kepimo formą šiek tiek sutepkite aliejumi. Obuolių skilteles išdėliokite tolygiu sluoksniu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.

Tešla:

Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesiai gelsva. Įpilkite pieno ir maišykite, kol masė taps vienalytė. Po truputį įmaišykite persijotą miltus su kepimo milteliais, atsargiai maišydami, kad tešla liktų puri ir be gumulėlių.

Sujungimas ir kepimas:

Supilkite tešlą ant obuolių, tolygiai paskirstydami ją po visą formą. Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol pyrago viršus taps auksinės spalvos. Paruošimą galima patikrinti dantų krapštuku – jis turi išeiti sausas iš centro.

Patiekimas:

Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, atsargiai apverskite ant lėkštės ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra.

Šaltinis: myliski

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder