Produktai
- Baklažanai - 1-2 vnt.
- Pomidorai - 2-3 vnt.
- Sūdyti krekeriai - 50 g
- Kietasis sūris - 150 g
- Majonezas - 100 ml
- Česnakas - 3 skiltelės
- Šviežių krapų - 2-3 šakelės
- Šviežios petražolės - 2-3 šakelės
- Druska - pagal skonį
- Augalinis aliejus (kepimui) - 40 ml
Gaminimas:
- Baklažanus supjaustykite maždaug 0,5 cm storio apskritimais. Pabarstykite druska. Palikite 15 minučių.
- Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Apkepkite baklažanų apskritimus iš abiejų pusių, kol paruduos.
- Kol kepti baklažanai atvės, paruoškite padažą. Sūrį sutarkuokite tarka. Į tarkuotą sūrį įpilkite majonezo.
- Smulkiai supjaustykite žoleles. Nulupkite česnaką, sutarkuokite jį smulkia tarka arba išspauskite per presą.
- Į sūrį ir majonezą sudėkite žoleles ir česnaką, išmaišykite. Padažas paruoštas.
- Ant plokščios lėkštės išdėliokite sūdytus krekerius.
- Ant krekerių išdėliokite keptus baklažanus. Aptepkite baklažanus paruošto sūrio padažu.
- Tada išdėliokite pomidorus. Tada vėl sluoksniuokite majonezo padažą su sūriu.
- Pakartokite sluoksnius: baklažanai - padažas - pomidorai - padažas.
Gero apetito!
Rašyti komentarą