Ypatingas krekerių užkandis: labai gardus - išbandykite!

Paruoškite neįprastų salotų užkandį:

Produktai

  • Baklažanai - 1-2 vnt.
  • Pomidorai - 2-3 vnt.
  • Sūdyti krekeriai - 50 g
  • Kietasis sūris - 150 g
  • Majonezas - 100 ml
  • Česnakas - 3 skiltelės
  • Šviežių krapų - 2-3 šakelės
  • Šviežios petražolės - 2-3 šakelės
  • Druska - pagal skonį
  • Augalinis aliejus (kepimui) - 40 ml

Gaminimas:

  1. Baklažanus supjaustykite maždaug 0,5 cm storio apskritimais. Pabarstykite druska. Palikite 15 minučių.
  2. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Apkepkite baklažanų apskritimus iš abiejų pusių, kol paruduos.
  3. Kol kepti baklažanai atvės, paruoškite padažą. Sūrį sutarkuokite tarka. Į tarkuotą sūrį įpilkite majonezo.
  4. Smulkiai supjaustykite žoleles. Nulupkite česnaką, sutarkuokite jį smulkia tarka arba išspauskite per presą.
  5. Į sūrį ir majonezą sudėkite žoleles ir česnaką, išmaišykite. Padažas paruoštas.
  6. Ant plokščios lėkštės išdėliokite sūdytus krekerius.
  7. Ant krekerių išdėliokite keptus baklažanus. Aptepkite baklažanus paruošto sūrio padažu.
  8. Tada išdėliokite pomidorus. Tada vėl sluoksniuokite majonezo padažą su sūriu.
  9. Pakartokite sluoksnius: baklažanai - padažas - pomidorai - padažas.

Gero apetito!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder