10 sveikų užkandžių idėjų

Spustelėkite ir peržiūrėkite 10 sveikų užkandžių idėjų:

10. Jogurtas ir vaisiai

Mažai riebaus jogurto indelyje yra apie 2 % riebalų, o kartu su puodeliu braškių arba 2-3 šaukštais avižinių dribsnių - tai greitas receptas, kaip numalšinti tipišką rytinį alkį.

9. Kokteilis su kakava, džiovintais vaisiais ir sezoniniais vaisiais

Baltymų kokteilio pagrindui galite naudoti apie 120 ml pusiau nugriebto pieno (taip pat migdolų arba sojų pieno) arba neriebaus jogurto.

Tada supjaustykite apie 150-200 g mėgstamų sezoninių vaisių.

Paprastai naudojami bananai, kuriuose gausu kalio, bet galite rinktis ir abrikosus, braškes, apelsinus ir t. t.

Jei reikia daugiau baltymų, gali padėti avižiniai dribsniai (apie 3 arbatinius šaukštelius).

Taip pat galite įdėti saują migdolų arba džiovintų vaisių ir šaukštą karčiųjų kakavos miltelių.

Viską tereikia sumaišyti ir suvartoti.

Taip pat galite sudaryti veganišką energinį gėrimą iš 2-3 morkų, 1 banano ir 150 ml sojų pieno.

8. Traškios daržovės

Jose gausu vitaminų ir mineralų, taip pat pasotina ir yra daug sveikesnės, nei greito maisto užkandžiai.

Kalbame apie agurkus, salierus, paprikas, krapus.

Tiesiog kruopščiai juos nuvalykite, supjaustykite ir sudėkite į indą, kad visada būtų po ranka.

Galbūt jie nebus tokie skanūs, kaip fasuoti traškučiai ir panašūs produktai, tačiau po pirmų kelių kartų jais mėgausitės, o jūsų organizmas jums padėkos.

7. Kalakutienos tortilijos

Šią tradicinę meksikietišką tešlą lengvai paruošite sumaišę 250 g pilno grūdo miltų su 120 g šilto vandens, žiupsneliu druskos ir 30 g alyvuogių aliejaus.

Viską išminkykite, kad gautumėte vientisą tešlą, suvyniokite ją į plėvelę ir palikite 30 minučių pailsėti.

Kai tai padarysite, gausite 4 rutuliukus, juos iškočiokite kočėlu, kad būtų apvalios formos ir maždaug 1 mm storio.

Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ir kepkite juos maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės.

Stengdamiesi, kad jie nebūtų šalti ir sausi, galite juos įdaryti lengva mocarela ir kalakutiena arba plonais vištienos krūtinėlės griežinėliais ir pomidorais, arba rūkyta lašiša ir salotomis.

6. Džiovinti vaisiai

Migdolų, graikinių, pistacijų, lazdyno ir kitų riešutų galite valgyti, nes juose gausu baltymų ir nesočiųjų riebalų, todėl jie didina sotumo jausmą, suteikia energijos ir juos tikrai praktiška pasiimti į biurą.

Tačiau svarbu nepersistengti: gali užtekti saujelės per dieną.

5. Keksiukai

Idealiam užkandžiui sumaišykite 75 g avižinių dribsnių, kad gautumėte labai smulkius miltus,

tada nulupkite ir supjaustykite 1 bananą,

75 g juodojo šokolado sutrinkite į dribsnius ir sudėkite juos į dubenį, įmaišykite avižinius miltus,

75 g avižinių dribsnių,

120 g aviečių,

15 g pieno miltelių,

20 g fruktozės.

Viską sumaišykite, įmaišydami 300 g kiaušinio baltymo.

Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

4. Vaisių iešmelis

Norint sukaupti reikiamą energijos ir vitaminų kiekį, užtenka geros dozės vaisių.

Tuomet geriausia pasiruošti vaisių salotų indelius arba, dar praktiškiau, iešmelius iš šviežių sezoninių vaisių.

Nuo braškių iki persikų, nuo abrikosų iki obuolių, nuo bananų iki apelsinų.

Pasilepinkite vadovaudamiesi savo skoniu.

3. Įdarytas sumuštinis iš pilno grūdo duonos

Dažnai tie, kurie nori įtraukti angliavandenių, renkasi krekerius.

Tačiau būkite atsargūs, nes sveikos mitybos rėmuose reikėtų vengti rafinuotų miltų.

Verčiau rinkitės viso grūdo sumuštinį.

Viso grūdo bandelė su maždaug 50 g konservuoto tuno, prinokusiu griežinėliais pjaustytu pomidoru ir salotų lapu yra idealus užkandis, ypač sportuojantiems.

2. Omleto suktinukas

Tai visavertis ir lengvas antrasis patiekalas, rekomenduojamas tiems, kurie laikosi dietos, bet taip pat puikiai tinka kaip sūrus užkandis ir yra tikrai skanus patiekti draugų rate.

Omletui paruošti tereikia dubenėlyje šakute greitai sumaišyti 250 g kiaušinio baltymo,

keletą pasirinktų prieskonių (raudonėlių, mėtų, šalavijų, galbūt šviežių ir susmulkintų), druskos ir pipirų.

Apvalią kepimo skardą išklokite kepimo popieriaus lakštu ir palikite kepti 180 °C temperatūroje.

Kai tik jis bus paruoštas, palikite jį šiek tiek atvėsti, kad nesutrūktų, tada padėkite ant lygaus paviršiaus ir įdarykite sūriu ir virtu kumpiu.

Žinoma, galite keisti, kaip jums patinka, pavyzdžiui, galite įdaryti tunu ir pomidorais arba gausiai įdaryti daržovėmis.

Tuomet užlenkite jį ant savęs, kad gautųsi ritinėlis, ir suvyniokite jį į aliuminio folijos lakštą.

Jei į vidų įdėjote sūrio, dar kartą trumpai pašaukite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.

Supjaustykite riekelėmis ir patiekite.

1. Grūdų batonėlis

50 g žalio cukranendrių cukraus ir 150 g klevų sirupo užkaiskite ant ugnies;

kai cukrus pradės tirpti, suberkite 150 g sumaišytų grūdų ir 70 g susmulkintų lazdyno riešutų ir maišykite apie 20 minučių.

Įdėkite šaukštą imbiero miltelių ir šiek tiek citrinos žievelės.

Sudėkite mišinį į stačiakampę kepimo skardą, prieš tai išklotą kepimo popieriumi, ir formuokite batonėlius.

Kai jie atvės, galite juos išimti ir supakuoti į kepimo popierių, kad visada būtų paruošti naudoti.

Skanaus!

lieknejimas-svorio-metimas

GALBŪT, JŪS TAI PRALEIDOTE:

Sidebar placeholder