Ko negalima valgyti su duona - šie maisto deriniai lėtina medžiagų apykaitą

Kai kurie žmonės beveik visą maistą valgo su duona ir nemato dėl to jokių problemų. 

Tačiau gydytojai ragina persvarstyti šį mitybos įprotį ir ypač atsargiai vartoti baltą duoną.

Gydytojai teigia, kad per didelis šio produkto vartojimas gali pakenkti sveikatai ir paskatinti greitą svorio augimą.

Štai maisto produktai, kurių nereikėtų valgyti su duona, ir maisto produktai, kuriuos turėtumėte valgyti ir kurie nepakenks jūsų sveikatai.

Kokių maisto produktų nereikėtų valgyti su duona: išsamus sąrašas:

Pienas

Didžioji dauguma žmonių pieną geria su balta duona ar bandelėmis.

Tačiau šis tandemas gali sukelti pilvo pūtimą ir dujas. Gydytojai rekomenduoja gerti neriebų pieną su viso grūdo duona.

Sviestas

Vartojant daug sviesto, kuriame yra daug gyvulinės kilmės riebalų, gali atsirasti širdies ir kraujagyslių ligų, padidėti cholesterolio kiekis kraujyje ir atsirasti nutukimas.

Gydytojai pataria nepersivalgyti sumuštinių su sviestu ir pakeisti jį avokadu.

Bulvės

Bulvės ir duona yra daug angliavandenių turintys maisto produktai. Jų nereikėtų derinti, nes dėl to organizme susidarys angliavandenių perteklius.

Dėl tokio maisto produktų tandemo gali padidėti cukraus kiekis kraujyje, todėl išsivystys II tipo diabetas.

Norint valgyti bulves su duona, reikia pridėti daug ląstelienos turinčių augalinių produktų: žalumynų, lapinių salotų, daržovių.

Sūrūs užkandžiai

Duonos nereikėtų valgyti su marinuotais agurkais ar pomidorais, raugintais kopūstais ir kt.

Tokie deriniai gali sukelti virškinimo sutrikimų ir rėmenį. Taip pat nevalgykite duonos su sūdytais riešutais, traškučiais ir kitais užkandžiais. 

Dėl šios priežasties organizme susidaro druskos perteklius, kuris gali sukelti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Džemas

Kaip ir balta duona, uogienė gali sukelti greitą cukraus kiekio kraujyje padidėjimą, o tai gali sukelti problemų dėl viršsvorio.

Šis maisto produktų derinys taip pat gali sukelti pilvo pūtimą ir dujas.

Grybai

Gydytojai draudžia valgyti duoną su grybų patiekalais, pavyzdžiui, džiūvėsėliais.

Grybai yra sunkiai virškinamas produktas, o derinami su duona jie tampa pavojingi sveikatai.

Mėsa ir lašiniai

Tokius produktus reikėtų valgyti ne su balta duona, o su juoda duona, kuri padės organizmui suvirškinti šį maistą.

Balta duona, priešingai, sulėtina virškinimo procesą, todėl gali pasireikšti pilvo skausmas ir sunkumas skrandyje.

Gazuoti gėrimai

Šis tandemas labai pavojingas sveikatai. Saldūs gazuoti gėrimai gali sukelti staigų cukraus kiekio kraujyje šuolį, o tai labai pavojinga diabetikams.

Su kokiais maisto produktais valgyti duoną

Duoną geriausia valgyti su žuvimi ir jūros gėrybėmis, taip pat ji tinka su mėsa.

Tačiau duona turėtų būti juoda arba viso grūdo. Šių rūšių duoną taip pat galima valgyti su daržovėmis, lapinėmis salotomis ir žolelėmis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder