Kokia žuvis geriausia vyresniems nei 50 metų žmonėms: yra kelis kartus pigesnė ir daug sveikesnė nei raudona žuvis
Po 50 metų mityba vaidina ypatingą vaidmenį išlaikant sveikatą. Organizmui jau reikia lengvesnio maisto, turtingo baltymais, naudingais riebalais ir mineralais.
Raudonoji žuvis, nors ir labai populiari, yra brangi, be to, dažnai auginama dirbtinėmis sąlygomis. Mažai kas apie tai žino, tačiau silkė savo mėsos kokybe ir naudingumu nenusileidžia lašišai ar upėtakiai, tačiau yra prieinama kaina ir daug skanesnė.
Kodėl silkė yra idealus pasirinkimas žmonėms, vyresniems nei 50 metų: kokia jos nauda
Omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Polinesočiosios riebalų rūgštys palaiko širdies veiklą, mažina infarkto ir insulto riziką, o tai ypač svarbu brandžiame amžiuje.
Didelis vitamino D kiekis. Jis padeda stiprinti kaulus, kovoti su osteoporozė ir gerina nuotaiką.
Lengvai įsisavinami baltymai. Silkė aprūpina organizmą raumenų statybine medžiaga, neapkraunant virškinimo sistemos.
Jodas ir selenas. Šie mikroelementai palaiko skydliaukės veiklą ir lėtina senėjimo procesus.
Prieinamumas. Silkė yra kelis kartus pigesnė už raudoną žuvį, tačiau savo savybėmis jai neprilygsta, o kartais net pranoksta.
Kaip teisingai valgyti silkę
Rinkitės mažai sūdytą arba silpnai sūdytą variantą, tokioje žuvyje išlieka daugiau naudingų medžiagų.
Jei turite problemų su kraujospūdžiu, prieš vartojimą filė galite pamirkyti vandenyje arba piene, kad sumažintumėte druskos kiekį.
Idealiai tinka patiekalams: salotoms su daržovėmis, sumuštiniams su ruginiu duona, virtoms bulvėms.
Pakanka 2–3 porcijų per savaitę, iki 100 g per vieną valgį, kad gautumėte visas naudingas medžiagas be žalos sveikatai.
Šaltinis: tsn.ua

Rašyti komentarą