Mitybos specialistė atskleidžia netikėtą lašinių naudą

(4)

Švieži lašiniai padės sustiprinti imuninę sistemą ir įveikti įvairias ligas, o tai ypač svarbu dėl pandeminio koronaviruso. Apie tai kanalo "Vesti Ua" eteryje papasakojo ukrainiečių dietologė ir genetikė Liudmyla Gončarova.

Ji priminė, kad šaltuoju metų laiku organizmui ypač reikia gyvulinių riebalų, kurie padės susidoroti su virusais, o vitaminai A ir E padės sustiprinti imunitetą.

Mitybos specialistė pateikė sveiko "riebaus valgio" pavyzdį.

"Paimkite lapinių salotų, bet kokių žalumynų, supjaustykite lašinius plonais griežinėliais ir įdėkite į salotas.

Apšlakstykite alyvuogių, kanapių ar sėmenų aliejumi, pasūdykite Himalajų druska - ir galite valgyti", - sakė Gončarova.

Pasak jos, per dieną pakanka 50 gramų riebalų.

Taip pat nerekomenduojama kaitinti taukų, jei jie įkaitinti iki aukštesnės nei 40 laipsnių Celsijaus temperatūros, nes tai taip pat atima naudingąsias savybes.

Mitybos specialistas pridūrė, kad bet kokio pavidalo riebalai neišgydo COVID-19, tačiau juos galima naudoti kaip prevencinę priemonę.

Šaltinis: 24l7-news.com

Organizatorių nuotr.

"Vakarų ekspreso" redakcija už trečiųjų šalių informacijos patikimumą neatsako

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder