Mokslininkai nustatė, kokios sultys naudingos skrandžiui

Mokslininkai išsiaiškino, kokios sultys naudingos skrandžiuiŠios sultys gali 40 proc. sumažinti žarnyno uždegimą.

Mokslininkai nustatė, kokios sultys naudingos skrandžiuiŠios sultys gali iki 40 proc. sumažinti žarnyno uždegimą.

Centrinio Lankašyro universitetas atliko pirmąjį ir didžiausią vyšnių sulčių poveikio žmogaus organizmui tyrimą.

Mokslininkai išsiaiškino, kad šis gėrimas gerina tam tikromis ligomis sergančių žmonių būklę.

SciTechDaily rašė, kad sergantiesiems lengvu ir vidutinio sunkumo opiniu kolitu, kurie šešias savaites du kartus per dieną gėrė po 130 ml atskiestų Montmorency vyšnių sulčių, 40 % sumažėjo žarnyno uždegimo žymens lygis.

Taip pat 9 proc. pagerėjo su sveikata susijusi gyvenimo kokybė.

Šie rezultatai rodo, kad vyšnių sultys, kuriose gausu antocianinų, gali būti papildomai naudingos, kai vartojamos kartu su vaistais.

Tyrimo bendraautorė Lindsay Bottoms, Hertfordšyro universiteto Fizinių pratimų ir sveikatos mokslų profesorė bei Psichologijos ir sporto tyrimų centro vadovė, sakė:

Nors vyšnių sultys negali pakeisti vaistų, mūsų rezultatai suteikia vilties, kad jos gali būti naudojamos kartu su vaistiniais preparatais, siekiant pagerinti paciento gyvenimo kokybę, sumažinti simptomus ir galbūt net atitolinti tolesnį intensyvų gydymą ar operaciją.

„Montmorency Tart Cherry“ vyšniose gausu maistingosios medžiagos antocianino - natūralaus junginio, kuris suteikia vaisiams būdingą raudoną spalvą ir saldžiarūgštį skonį; jo taip pat yra tamsios spalvos vaisiuose ir daržovėse, pvz., gervuogėse, kruvinuosiuose apelsinuose ir baklažanuose.

Ankstesni tyrimai parodė, kad 30 ml Montmorency vyšnių koncentrato yra 9,117 mg/ml antocianinų, t. y. tiek, kiek suvalgoma maždaug 100 vyšnių.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder