Senamiestyje padaugės butų

Senamiestyje padaugės butų

Jau ne pirmus metus puoselėjami planai sugrąžinti buvusiai SEB banko būstinei Daržų gatvėje 13 gyvenamąją paskirtį įgyja ryškesnius kontūrus - pradedamas rengti detalusis planas.

Pastatą ketinama rekonstruoti nekeičiant esamo aukščio, numatyta naujo užstatymo galimybė, požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Pasak architekto Edmundo Andrijausko, dar prieš įsikuriant bankininkams čia kaip tik ir buvo suplanuota gyvenamoji paskirtis. Prieš keletą dešimtmečių architektė Laima Šliogerienė buvo suprojektavavusi šeimyninį bendrabutį, skirtą anuometinio Paminklų restauravimo instituto darbuotojams. Projektas įgyvendintas ne iki galo - pastatų ansamblis nepabaigtas, nespėta įrengti vidinio kiemelio. Į pastatą atsikrausčius bankininkams, didžioji vidinio kiemelio dalis buvo užstatyta priestatu.

Planavimo organizatoriaus - KŪB "Homburg NT" - atstovo Artūro Šukio teigimu, apie statybų terminus bei būsimųjų butų skaičių kalbėti dar anksti.

"Tai - ne kitų metų statyba. Butų plotą ir skaičių padiktuos tuo metu egzistuosiantys poreikiai", - sakė jis, pridurdamas, jog bet kokiu atveju jų nebus labai daug. Pastatas yra maždaug 1 300 kv. metrų ploto, toks jis išliks ir po rekonstrukcijos.

SEB iš Daržų gatvės išsikėlė prieš porą metų. Dabar, anot A. Šukio, patalpos yra išnuomotos teatro mokyklai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder