"Entrepreneurship competiton Vilnius 2012": kas yra patys versliausi?

"Entrepreneurship competiton Vilnius 2012": kas yra patys versliausi?

Net keturias dienas Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultete vykęs tarptautinis verslumo konkursas “Entrepreneurship competiton Vilnius 2012“ jau dešimtuosius metus iš eilės suteikė galimybę pademonstruoti savo jėgas 12 komandų iš visos Europos. Po iššūkių kupinų simuliacijos ir atvejo tyrimo etapų, paaiškėjo komandos, kurios gali save drąsiai vadinti pačiomis versliausiomis komandomis.

Konkurso finalistai dalyvavo unikalioje, vien ECV’12 paruoštoje CELEMI simuliacijoje, trukusioje net pusantros dienos ir imitavusioje realios rinkos mechanizmą. Paskutiniąją konkurso dieną komandoms buvo pateikta "CIVITTA" atvejo tyrimo užduotis, kurios pristatymus vertino kompetentinga komisija, sudaryta iš žinomiausių verslo bei mokslo pasaulio atstovų Ingridos Šimonytės, Petro Auštrevičiaus, Aleksandro Kočetkovo, Dariaus Montvilos, Artūro Listavičiaus, Rūtos Montvilienės, Algio Gaižučio, Gerdos Žygienės. Bendrą konkurso balą vienodai nulėmė tiek komandos pasirodymas simuliacijoje, tiek atvejo tyrimo užduoties sprendimas.

Tikrai negalima teigti, kad jau nuo pirmos konkurso dienos nugalėtojai buvo aiškūs. Nors kai kurios komandos “Entrepreneurship competiton Vilnius” finalą pasiekia antrus ar trečius metus iš eilės, nė viena jų nebuvo išskirtinė. Kiekviena komanda atvažiavo į Vilnių vedina motyvacijos nugalėti ir būti tais vieninteliais, kurie galės išdidžiai prisistatyti kaip kasmet vis populiaresnio konkurso nugalėtojai. Susidomėjimą Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto studentų organizuojamu renginiu išreiškė net Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Iki pat kovo 3-osios dienos vakaro nugalėtojai nebuvo žinomi. Todėl visos komandos į Europos pastato 31-ąjį aukštą rinkosi kupinos nerimo, tačiau besišypsodamos. Visi dalyviai lyg vienas teigė, jos šis konkursas buvo nepakartojama patirtis, suteikusi galimybių kur kas giliau pažvelgti į verslumą ir išbandyti savo jėgas kebliose situacijose.

Šiųmetis konkurso koordinatorius Aloyzas Pusvaškis, kartu su komanda net šešis mėnesius kruopščiai planavęs konkursą iki menkiausių smulkmenų, tik vakarui įpusėjus atskleidė, kas šiemet visai Europai įrodė esantys versliausi studentai ir gabiausi ekonomistai. Finaliniame konkurso etape iš viso dalyvavus komandoms iš 8 valstybių, pirmąsias tris vietas pasidalino Trečiąją vietą užėmė keturių Jungtinėje Karalystėje studijuojančių lietuvių komanda „Amber Summit“, antrieji buvo Rygoje studijuojantys „Gummy Bears“  Po keturių dienų sunkaus darbo, vieną iš svajonių įgyvendino vengrų komanda „Last Resort“. Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti vertingais prizais bei tradicinėmis statulėlėmis, visi finalistai – jubiliejinėmis ECV’12 monetomis, kaldintomis specialiai šiai progai.

Nuovargis, lydėjęs visus keturias dienas, nesutrukdė nuoširdžiai džiaugtis asmeninėmis ar komandinėmis pergalėmis. Vieniems tai buvo laimėta pirmoji vieta, kitiems – dalyvavimas finaliniame konkurso etape. Žiūrėdami į panoraminį Vilniaus vaizdą, visi dar kartą prisiminė “Entrepreneurship competiton Vilnius 2012” dienas ir tiesiog užbaigė šį išbandymą, kurį bendromis jėgomis parengė Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto studentai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder