Premjeras: turime skatinti jaunus žmones kurti savo verslą

Premjeras: turime skatinti jaunus žmones kurti savo verslą

Šiandien Vyriausybės rūmuose Premjeras Andrius Kubilius priėmė naujų verslų (startup) vystytojus ir rizikos kapitalo investuotojus, su kuriais kalbėjosi apie jaunų žmonių verslumą, jo skatinimą ir visuomenės švietimo verslo temomis poreikį.

„Džiaugiuosi matydamas jaunus iniciatyvius žmones, nebijančius kurti ir vystyti savo verslą. Tikiuosi, kad į Jūsų bendruomenės aktyvią veiklą įsitrauks ir prie Jūsų idėjų bei skleidžiamos filosofijos prisidės vis daugiau jaunų žmonių. Sieksime, jog būtų sukurta ne tik ekonominė, bet ir reikiama kultūrinė aplinka, leisianti versliam jaunimui realizuoti savo perspektyvias ir inovatyvias idėjas Lietuvoje,“ – susitikimo metu kalbėjo Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius.

Diskusijos dalyviai vieningai sutarė, kad reikia šviesti visuomenę verslumo temomis, skatinti jaunų žmonių domėjimąsi naujomis verslo galimybėmis ir kaip įmanoma daugiau dėmesio skirti inovacijomis paremto verslo kūrimui bei plėtrai. Diskusijoje buvo atkreiptas dėmesys ir į tai, kad būtina skatinti jaunus žmones rinktis ne šiandien itin populiarias socialinių mokslų studijas, bet studijuoti perspektyvius technologijų mokslus.

Susitikime dalyvavo Ūkio ministras Rimantas Žylius, Premjero patarėjas Mykolas Majauskas, VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas, taip pat „Practica Capital“, „Startup highway“, „Startup Monthly Vilnius“, „Verslauk!“, „App Camp“, „CIVITTA“, „Eskimi“, „BeeDo“, „BaltCap“,“Litcap“, „Coffee Inn“, Verslo angelų fondo, Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacijos atstovai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder