"Humoristinis brizas" - Jūros šventė karikatūristo akimis

"Humoristinis brizas" - Jūros šventė karikatūristo akimis

Šiandien Klaipėdos galerijoje duris atvėrė karikatūrų paroda–konkursas „Humoristinis brizas“. Parodoje eksponuojami profesionalių autorių darbai jūros tema skelbia apie Jūros šventės pradžią.

Satyrinių, humoristinių piešinių ir karikatūrų paroda rengiama jau antrąjį kartą ir sulaukia vis daugiau susidomėjimo. Klaipėdos galerijos direktorė Violeta Jusionienė tikisi, kad šios parodos rengimas taps kasmete tradicija: „Karikatūristų paroda apie jūrą, klaipėdiečius „Humoristinio brizo“ tema labai tinka baltų burių mieste. Ji vis labiau atspindi jūros dvasią – jei praėjusiais metais paroda buvo gana marga savo darbais, šį kartą visuose kūriniuose atsispindi jūra ir puikiai tinka Jūros šventės proga. Parodą aplanko labai daug lankytojų ir visi išeina su šypsena“, - kalbėjo ji.

Parodos kuratorius Evaldas Vėgėlė, kurio darbai taip pat eksponuojami galerijoje ir yra sulaukę daug teigiamų įvertinimų, džiaugiasi naujų konkurso dalyvių gausa, tačiau apgailestauja, kad susidomėjimas karikatūromis spaudoje - labai menkas. „Spauda nebežino, kas yra karikatūra. O ji tikrai daug pasako, ypač uostamiestyje, Jūros šventės metu. Be to, turime ką parodyti, nes šiais metais sulaukėme daug naujų, garsių ir apdovanotų dailininkų, panorusių dalyvauti konkurse. Jų darbai yra visiškai nauji ir dar niekur nepublikuoti“, - pasakojo organizatorius.

E. Vėgėlė pastebi vis didesnį žmonių susidomėjimą karikatūromis, todėl planuoja autorių darbus platinti internetinėje erdvėje ir padaryti šią parodą tarptautine. „Menininkai yra aukšto, europinio lygio ir jų darbai verti didesnio dėmesio. Tikimės, kad į kito konkurso darbų vertinimą bus įtraukti ne tik komisijos nariai, bet ir visi žmonės, apsilankę konkurso tinklalapyje, kur galės balsuoti ir rinkti sau labiausiai patikusį darbą“, - kalbėjo jis.

Šią karikatūrų parodą–konkursą pats organizatorius vertina kaip puikiai pavykusią ir džiaugiasi jos sėkme: „Jeigu galime priversti dailininkus kurti per patį vidurvasarį ir padaryti darbus specialiai šiai temai, manau, tai didelis laimėjimas. Taigi mes ir toliau paišysime ir kitais metais vėl pakviesime apsilankyti naujoje parodoje.“

Karikatūrų konkurse „Humoristinis brizas“ pirmoji vieta buvo skirta Šarūnui Jakštui, antrosios vietos laimėtoju tapo Edmundas Unguraitis, trečioji teko Martynui Juchnevičiui. Jų darbus galima išvysti Klaipėdos galerijoje. Šalia laimėtojų puikuojasi ir kitų menininkų darbai – J. Račinsko, V. Bareikio, J. Varno.

Karikatūrų ir humoristinių piešinių paroda lankytojams bus atvira iki rugpjūčio 10 dienos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder