Besilaikantis taisyklių - teisus

Besilaikantis taisyklių - teisus

Konfliktų ar nesusipratimų tarp miesto autobusų vairuotojų bei keleivių pasitaiko gana dažnai. Nors pastarieji dažniausiai savo kaltės neįžvelgia, primenama, kad naudojantis viešuoju transportu privaloma laikytis galiojančių taisyklių.

Į "Vakarų ekspreso" redakciją užsukęs klaipėdietis Algimantas emocingai pasakojo, jog kovo 29-ąją Geležinkelio stoties stotelėje jam ir porai draugų bandant įlipti į 15-ojo maršruto autobusą, vairuotojas uždarė duris ir jomis prispaudęs nusivežė vyriškio ramentą.

Pasak Algimanto, ranką jis spėjo ištraukti, tad fiziškai nenukentėjo, tačiau teigė bandysiąs ieškoti teisinės pagalbos ir kreiptis į teismą dėl moralinės kompensacijos, kuri, anot vyriškio, siekia 20 tūkst. litų.

"Už ubagavimą miesto centre baudos iki dviejų tūkstančių, tai už tokį elgesį vairuotojas išvis turi būti atleistas", - nuomonę dėstė Algimantas.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) vadovas Gintaras Neniškis teigė, kad konkrečiai dėl šio incidento buvo gautas skundas, tik ne iš Algimanto, o iš kitos miestietės.

"Laukėme autobuso, tarp mūsų buvo ir vadinamieji "bomžai". Atvažiavo autobusas, į jį įlipo panelė su vaikinu, tada bandė lipti "bomžas", jis buvo su ramentu, tą ramentą kišo į priekį lipdamas, o vairuotojas specialiai uždarė duris ir prispaudęs tą kyšantį ramentą pradėjo važiuoti. Mes, keleiviai, šaukėm, o jis net nesustojo, taip ir nuvažiavo", - rašoma skunde.

Pasak G. Neniškio, skundas buvo perduotas bendrovei "Pajūrio autobusai", kuri ir veža 15-uoju maršrutu.

"Buvo gautas paaiškinimas, kad į transporto priemonę bandė patekti grupelė asmenų, gyvenančių nakvynės namuose ir atrodančių atitinkamai. Įvyko konfliktinė situacija, tačiau kadangi keleivių vežimo taisyklės draudžia važiuoti neblaiviems, purvinais drabužiais, trikdant kitus keleivius, manome, kad vairuotojas pasielgė tinkamai", - komentavo G. Neniškis.

Anot jo, vairuotojas tikino, jog ramentas kiek pavažiavus nukrito ir buvo grąžintas savininkui.

"Nors pasitaiko vairuotojų, kurie senukus linkę "paauklėti", šis atvejis buvo kitoks. Asmenys, pasirinkę tam tikrą gyvenimo būdą, neturi kelti kitiems keleiviams problemų ar reikšti pretenzijų", - sakė KKT vadovas.

Turi teisę išlaipinti

Pagal keleivių ir bagažo vietinio susisiekimo autobusais ir maršrutiniais taksi Klaipėdos mieste tvarkos aprašą, draudžiama vežti neblaivius keleivius, nešvariais drabužiais, su draudžiamu vežti bagažu, rūkančius salone, trikdančius keleivių ramybę. Ekipažas privalo nepriimti ir išlaipinti tokius keleivius artimiausioje stotelėje ar kur nedraudžia Kelių eismo taisyklės.
Įlipdamas į vietinio susisiekimo autobusą, keleivis privalo turėti pasiruošęs vienkartinį bilietą arba galiojantį terminuotą bilietą ir įlipęs į autobusą nedelsdamas tinkamai jį pažymėti.
Autobuse draudžiama šiukšlinti, spjaudyti, keiktis, rūkyti, triukšmauti, atlikinėti iškrypėliškus veiksmus, smurtauti. Autobusui važiuojant, keleiviams draudžiama atidaryti kabinos duris ir kalbinti vairuotoją ar kitaip jam trukdyti. Taip pat draudžiama važiuoti apsirengus nešvariais drabužiais, tepti ir gadinti sėdynes, dėti ant jų bagažą bei lipti kojomis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder