Kas paima mieste nugaišusius gyvūnus?

Kas paima mieste nugaišusius gyvūnus?

Turbūt neretas vairuotojas, važiuojantis judria gatve, yra pastebėjęs ant kelio gulintį negyvą gyvūną. Šunys, katės ir net stirnos yra dažnai partrenkiami keliuose. Tačiau kas juos surenka?

Vien per metus Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius sulaukia per 150 pranešimų apie gyvūnų gaišenas mieste. Tokį skaičių pateikė skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jurevičienė. Praėjusiais metais klaipėdiečiai pranešė apie 147 pakelėse arba kitose miesto vietoje nugaišusius gyvūnus.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad šiaurinėje miesto dalyje gyvūnų gaišenas surenka VšĮ "Būk mano draugas", o pietinėje - gyvūnų globos namai "Nuaras".

Pirmadienį "Vakarų ekspreso" redakcija sulaukė sunerimusio klaipėdiečio laiško. Jame vyras teigė, kad labai ilgai nepaimama Jūrininkų prospekte prie garažų bendrijos nugaišusi, prieš tai smarkiai sužalota stirna.

"Nuaro" administratorė Gintarė Liutkuvienė patvirtino, kad ši situacija jai yra žinoma. Tiesa, apie stirną, jos teigimu, "Nuaras" pranešimo sulaukė tik pirmadienio rytą apie 9 val. 39 min.

"Stirna paimta", - informavo ji.

G. Liutkuvienė pasakojo, kad šiuo metų laiku vien per dieną sulaukia vidutiniškai net 3 pranešimų apie nugaišusius gyvūnus.

"Jei kalbame apie Jūrininkų prospektą, Kairių gatvę, galima sakyti, kad jose gyvūnų pasitaiko dažniau, nes gatvės - toliau nuo miesto. Jie kerta važiavimo vietas. Jiems ten daugiau erdvės. Atvėsus orams ir paspaudus šaltukui taip pat padaugėja nugaišusių paukščių, nes jie sušąla ir nebesiorientuoja, trenkiasi į stiklus", - aiškino G. Liutkuvienė.

"Nuaro" atstovė teigė, kad būna, jog gyvūnai sužalojami ir žmonių - tai matosi akivaizdžiai. Štai Kretingos rajone gyvūnų globėjai miške yra aptikę virve uždusintą šunį.

"Tokiais atvejais būname kviečiami policijos pareigūnų arba liudininkų, kurie matė, kad buvo, pavyzdžiui, įmestas maišas su gyvūnais. Važiuojame ir žiūrime situaciją.

O Klaipėdos mieste moteris yra skandinusi katę su kačiukais", - apgailestavo ji.

Anot jos, žmonės susipyksta tarpusavyje ir kerštaudami vienas kitam sužaloja gyvūnus arba puola vienas kitą, šuo sureaguoja, tad kliūva ir jam.

G. Liutkuvienė akcentavo, kad gyvūnų globėjai pirmiausia rūpinasi gyvų gyvūnų gerove. Tai - jų prioritetas. Tačiau kai randama gaišena, ji siunčiama į Rietavo sanitarinę tarnyba. Būtent ši įstaiga gyvūną utilizuoja.

G. Liutkuvienė sakė, kad jeigu žmogus pastebi negyvą gyvūną, gali apie tai informuoti Bendrąjį pagalbos centrą numeriu 112.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder