Atidaryta S. Jokužio paroda „Laiko atodangos“ (video)

Atidaryta S. Jokužio paroda „Laiko atodangos“ (video)

Trečiadienį Klaipėdos miesto viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje buvo atidaryta fotomenininko Sauliaus Jokužio fotografijos darbų paroda „Laiko atodangos“. S. Jokužys, daugeliui pažįstamas kaip moters grožio dainius, aktų fotografijų kūrėjas, šįkart parodė praėjusio laiko – 20 a. 8–9 dešimtmečių – vyksmą.

"Laiko atodangos. Kas tai? Gal akimirkos, kai esame kieti kaip uola, gal amorfiški kaip molis, klampūs kaip durpynai… O kas aš ir Jūs esame laiko bėgime? – dulkė Viešpaties akyje..." – sakė S. Jokužys.

Ši autorinė paroda S. Jokužiui - jubiliejaus proga. Joje eksponuojama apie 100 darbų su ne visiems matytais istoriniais kadrais, kuriuose kai kurie galbūt pamato save, o jaunesni susipažįsta su miesto istorija.

Tarybiniais metais dirbęs fotokorespondentu savaitraštyje "Lietuvos žvejys", dienraštyje „Tarybinė Klaipėda“, vėliau „Klaipėda“, jis nuolat buvo istorinio lūžio liudininkas. Fiksavo gyvenimo akimirkas uostamiestyje: Taravos Anikės sugrįžimo dvasią, Lietuvos atgimimo sąjūdžio pirmuosius daigus, paminklų sovietų stabams šlovinimą bei griūtį, Sausio 13-osios nuotaikas, kvapą gniaužiantį lietuviškos trispalvės suplazdėjimą virš Muzikinio teatro, daugiatūkstantinius mitingus, kurie buvo „už“ ir „prieš“.

Fotomenininkas gimė 1953 m. Gargžduose. Dar vaikystėje pamilta fotografija lydi iki šiol. Būdamas spaustuvės įkūrėjas ir savininkas, randa laiko fotomeno sklaidai, leidžia fotografijų albumus, yra aktyvus Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus narys.

Paroda veiks visą gruodį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder