Klaipėdą sudrebins bliuzo karalaitė Šerė Viljams

Klaipėdą sudrebins bliuzo karalaitė Šerė Viljams

Birželio pirmąjį savaitgalį uostamiestį nenuilstamame džiazo ritme paskandinsiantis jau 21-aisis Klaipėdos pilies džiazo festivalis didžiuodamasis pristato dar vieną šiųmetinės savo programos brangakmetį – JAV bliuzo karalaitę Šerė Viljams (Sharrie Williams).

„Kaip ir priklauso tikrai karališkosios atlikėjų šeimos atstovei, Šerė neabejotinai savo pasirodymo Klaipėdoje metu padovanos didžiulį nemokamą emocijų kokteilį, versiantį kone kiekvieną festivalio žiūrovą tiek šokti, tiek juoktis, tiek, galbūt, ir verkti, - sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

- Išties, tai atlikėja, kuri turi nepaprastą savybę priversti klausytojus įsijausti į jos atliekamą muziką, pajusti kiekvienos jos skleidžiamos natos virpesį bei be perstojo skanauti jos pasirodymu. Tad ir nenuostabu, kad kiekvienas Sharrie koncertas visame pasaulyje pritraukia sausakimšas žiūrovų sales.“

Š. Viljams atliekama muzika – tai ypatingas bliuzo, roko, soul ir gospel žanrų mišinys, verčiantys sėdinčius žiūrovus stotis ant kojų vos suskambus pirmiesiems akordams. Išskirtina ir tai, kad jos balsas apima visą garsų spektrą – nuo šnabždesio iki riksmo.

„Aš mėgstu tai, ką aš darau. Galiu koncertuoti penkiems žmonėms, o jaustis taip, tarsi prieš mane būtų 60 000 klausytojų auditorija“, - sako pati bliuzo karalaitė.

Klaipėdoje, Džiazo festivalio scenoje Š. Viljams pasirodys kartu su savo ištikimų ir išskirtinai talentingų muzikantų grupe - Larsu Kučke (gitara, vokalas), Atila Heru (bosai), Krisu Džounsu (būgnai, vokalas), Tilu Semu (Hamondo vargonai, klavišiniai).

Š. Viljams ir jos grupės koncertą Klaipėdos pilies džiazo festivalyje pristato UAB “Klaipėdos konteinerių terminalas” ir AB “Vakarų laivų gamykla”.

Apie atlikėją:

Š. Viljams dainuoti pradėjo būdama šešerių, vietos bažnytiniame chore. O štai jau dvylikos ji pradėjo gastroliuoti su JAV garsiu ir pripažintu Greater Williams Temple bažnytiniu choru.

Šiandien Š. Viljams biografijoje – šimtai pasirodymų daugiau nei trisdešimtyje pasaulio šalių, šeši asmeniniai albumai bei pelnyta eilė svarių muzikos apdovanojimų.

Plazdenančių burių prieskoniu pagardinta džiazo fiesta:

Daugiau nei dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, NEMOKAMAS, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme. Šių metų festivalio programoje – “The Original Blues Brothers Band”, Saskia Laru, Frankas McCombas, Šerė Viljams ir dar daug kitų pasaulinio lygio džiazo žvaigždžių.

XXI Klaipėdos pilies džiazo festivalio metu Lietuvos uostamiestis taps ir tarptautinės didžiųjų burlaivių regatos „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ (birželio 5- 8 d.) starto uostu. Iš viso pirmąjį vasaros savaitgalį Klaipėdoje laukiama daugiau nei 20 įspūdingų laivų, pusė kurių - didieji, A ir B klasėms priskiriami burlaiviai. Tarp jų ir pats didžiausias Lenkijos burlaivis - 108 m. ilgio „Dar Młodzieży“. Lietuvą šių metų regatoje atstovaus trys laivai – jachta „Lietuva“, škuna „Brabander“, ir „Visagino buriuotojų klubą“ atstovaujanti jachta „Tineke“.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika, geriems žmonėms, po plazdenančiomis burėmis – birželio 5-7 d. Kruizinių laivų terminale.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder