Kompozitoriaus Gedimino Purlio kūriniai vėl skambės

Kompozitoriaus Gedimino Purlio kūriniai vėl skambės

Gegužės 6 d. 18 val. Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salėje (Donelaičio g. 4) vyks chorinės ir instrumentinės muzikos koncertas, skirtas žymiam choro dirigentui, kompozitoriui, vargonininkui profesoriui Gediminui Purliui (1948-2014) atminti.

Plati ir įvairialypė G. Purlio veikla neapsiribojo tik vadovavimu chorams Klaipėdoje, Plungėje, Kretingoje. Jis vadovavo Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Chorvedybos katedrai, buvo universiteto Senato ir fakulteto tarybos narys, taip pat buvo mokslininkas. Profesorius buvo respublikinių ir Baltijos šalių studentų dainų ir šokių švenčių "Gaudeamus", 7-osios JAV ir Kanados lietuvių dainų šventės Čikagoje vyr. dirigentas, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios didžiojo choro vadovas ir vargonininkas, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos ir Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos vargonų klasės mokytojas. 1983 m. jam buvo suteiktas nusipelniusio artisto garbės vardas.

Maestro kūryba pradėjo domėtis dar besimokydamas M. K. Čiurlionio menų mokykloje. Būdamas chorvedys, pagrindinį dėmesį skyrė vokalinei, daugiausia chorinei, kūrybai. G. Purlys pasitelkia gilų chorinio dainavimo specifikos išmanymą, įgimtą muzikalumą bei kūrinio formos pojūtį. Jo kūriniai nuspalvinti natūraliu jausmingumu, romantiniu polėkiu, sąskambių įvairove. Su dideliu išmanymu ir atsidavimu kurdamas chorinę, vokalinę, instrumentinę muziką, profesorius paliko mums daug ir ilgai skambėsiančios muzikos.

Šiame koncerte skambės maestro kūriniai fortepijonui, vokalui, smuikui, akordeonui ir chorui.

Atlikėjai: pianistės Vaiva Purlytė, Živilė Čapienė, dainininkė Giedrė Zeicaitė, smuikininkė Skaistė Čilinskaitė, Juozo Karoso muzikos mokyklos mokytojų akordeonininkų ansamblis, Jaunimo centro dainos studija "Keberiokšt" (vadovė Regina Vindžigalskienė), Stasio Šimkaus konservatorijos liaudies instrumentų ansamblis (vadovai Vida ir Vytautas Zeleniai), Šiaulių valstybinis kamerinis choras "Polifonija" (vadovas Tomas Ambrozaitis), Klaipėdos universiteto Menų fakulteto merginų choras (vadovė Zita Kariniauskienė), Klaipėdos miesto savivaldybės koncertų salės mišrus choras "Aukuras" ir Plungės kultūros centro mišrus choras (vadovas Alfonsas Vildžiūnas).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder