Pasaulinė švyturių diena keliasi į Nidą

Pasaulinė švyturių diena keliasi į Nidą

Tęsiant tradiciją, rugpjūčio 20-ąją pajūryje bus švenčiama Pasaulinė švyturių diena. Lietuvoje šventė vyks ketvirtą kartą. Ankstesniais metais žmonėms buvo suteikta galimybė aplankyti Klaipėdos, Šventosios švyturius, o šiais metais pirmą kartą atveriamas Nidos švyturys.

Pasak renginio organizatoriaus Aido Jurkšto, šiemet tarptautinėje šventėje dalyvaus ne mažiau kaip penki šimtai švyturių maždaug 40-yje pasaulio valstybių visuose žemynuose.

Į nemokamą renginį šeštadienį kviečiami žmonės turės galimybę stebėti, kaip į Nidos švyturį alpinistai įkels trispalvę, taip pat galės mėgautis muzikantų bei orkestrų pasirodymais. Bus rengiamos viktorinos ir konkursai švyturių tematika, kurių metu žinovai laimės prizus.

Be kita ko, renginio stebėtojai bus supažindinti ne tik su Lietuvos švyturių istorija, bet ir su užsienio šalių švyturiais. Jūrinės kultūros šventę paįvairins jos iniciatoriaus - žinomo farologo Aido Jurkšto švyturių nuotraukų bei piešinių paroda.

Visi lankytojai turės unikalią galimybę pažvelgti į Nidą, Baltijos jūrą, Kuršių neriją ir marias iš 79 metrų aukščio. Švyturys lankytojams bus atvertas 12 val.

Renginyje dalyvaus ir Lietuvos radijo mėgėjų draugija, kurios nariai tądien megs radijo ryšius su viso pasaulio radijo mėgėjais, dirbančiais švyturiuose.

"Nidos švyturys dar niekuomet nebuvo viešai atidarytas, tai bus tarsi simbolinis aktas, jo grąžinimas visuomenei", - "Vakarų ekspresui" sakė A. Jurkštas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder