Vakarienė dviem

Vakarienė dviem

Ragauti, mėgautis, pasisotinti... Meilės žodynas labai primena gurmano leksiką, ir čia nieko nuostabaus: maistas ir seksas žmogui teikia daug malonumo ir yra tarpusavyje susiję.

Norite - tikėkite, nenorite - netikėkite, tačiau kai kurie maisto produktai smarkiai pagerina meilės skonį. Kiekviena tauta savo kulinarinės kultūros pavelde turi tam tikrų valgių bei gėrimų, žadančių kaitresnę aistrą bei geresnę potenciją. Štai indų Kamasutroje rašoma, kad prieš mylintis reikėtų pavalgyti ryžių. Pasakojama, kad Prancūzijos karalius Henrikas IV, garsėjęs meilės nuotykiais, gerdavo konjako su kiaušinio tryniu, o keltai - alaus alaus su tryniu.

Kiaušiniai, moliūgo sėklos, bananai, braškės, medus, riešutai, šokoladas, figos, imbiero šaknis, ženšenis, šafranas, austrės, avokadai, šparagai, net bulvės...

Galbūt šie produktai, kurie įvairiuose šaltiniuose minimi kaip afrodiziakai, turi tik placebo poveikį? Mokslininkai, kulinarai, dietologai šiuo klausimu nesutaria, tačiau, kaip sakoma, išbandyti verta.

Startui

Riebalai yra būtina maistinė medžiaga, užtikrinanti mūsų organizmo gyvybingumą, tačiau jiems pasisavinti reikia daugiau laiko. Todėl sočią vakarienę atidėkite, ji niekur nedings, o prieš intymius santykius pasitenkinkite lengvais užkandžiais, pavyzdžiui, austrėmis, daržovių troškiniu ar salotomis su austrėmis arba vaisių desertu.

Kokie prieskoniai kaitina kraują? * Imbieras, * raudonos aštriosios paprikos, * gvazdikėliai.

Jie plečia kraujagysles, lengvina kraujotaką, teikia žvalumo.

Romantiškai vakarienei taip pat puikiai tiks:

* šokoladas,

* bananai,

* braškės.

Tamsusis šokoladas gerina nuotaiką, atpalaiduoja. Bananai sotina ir kelia tonusą. Braškės suteikia energijos, normalizuoja medžiagų apykaitos procesus, jų aromatas sukuria malonią atmosferą, žadina lytinį potraukį.

Šparagai - galingas afrodiziakas

* Kilę iš Mažosios Azijos.

* Kaip gydomąjį augalą juos išgarsino graikai.

* Romėnai šparagus laikė galingu afrodiziaku.

* Turtingi vitaminų A, B, C, T, K, B9 (folio rūgštis), mineralų (vario, mangano, magnio), karotino, antioksidantų, ląstelienos.

* Dera prie lengvų, neriebių patiekalų.

Paryžiaus restorano "L'Arpege", įvertinto trimis "Michelin" žvaigždėmis, virtuvės šefas bei savininkas, kulinarinių knygų autorius Alenas Pasaras (Alain Passard) pataria šparagus derinti su melisomis: "Atrasite kai ką netikėto", - teigia jis.

RECEPTAI

Šparagų troškinys

pagal Aleną Pasarą

Jums reikės: 16 žaliųjų šparagų ūglių, 1 poro, 1 pankolio galvutės, 1 gūžinio kopūsto, 1 mažo žiedinio kopūsto, 4 lauro lapelių, 1 ryšulėlio daržinių builių, 40 g sūdyto sviesto, 1 žaliosios citrinos, alyvuogių aliejaus, jūros druskos "Fleur de Sel" arba tarkuoto parmezano.

Daržoves nuplaukite. Nuplėškite gūžinio kopūsto lapus, sujaustykite žiedinį kopūstą, baltąją poro dalį ir pankolio galvutę. Šparagus apie 5 min. pavirkite puode įdėję sviesto (ant mažos ugnies). Sudėkite supjaustytas daržoves, lauro lapelį ir daržinius builius.
Jeigu norite, kad daržovės būtų traškios, troškinkite apie 5 minutes, jeigu norite, kad tirptų burnoje - apie 10 min.
Sudėkite į lėkštes, užpilkite puode likusio skysčio, išspauskite kelis lašus citrinos, kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir sumaišykite. Užberkite jūros druskos arba tarkuoto parmezano.

Bananų desertas

pagal Bahamų salų tradiciją

Jums reikės: 6 bananų, 1 apelsino, juodųjų razinų, 50 g sviesto, 10 ml romo, 50 g cukraus, 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Desertinę vazą įdėkite į šiltą orkaitę.
Bananus nulupkite. Iš apelsinų išspauskite sultis. Razinas nuplaukite. Vanilinį ir paprastą cukrų sumaišykite.
Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir 4-5 min. pakepinkite bananus iš abiejų pusių. Įberkite cukraus, razinų, pilkite apelsinų sulčių ir užvirinkite. Įpilkite 5 ml romo ir patroškinkite dar 5 min. Likusį romą pašildykite kaušelyje.
Keptuvės turinį supilkite į šiltą vazą, apšlakstykite karštu romu, uždekite ir tuojau pat patiekite.
---------------------

ŽINOSI - PRAVERS

Meilės vitaminai

B3: daugiau malonumo.

Vitaminas B3 reikalingas maistui paversti energija. Jis stiprina pojūčius, greitina seksualinį susijaudinimą.

Kur: ryžiuose, kiaušinio trynyje, žuvyje, kviečių gemaluose etc.

B6: daugiau noro.

Tai svarbiausia grandis amino rūgščių perdirbimo grandinėje. Ji susijusi ir su tam tikrais hormonais, todėl didina seksualinį potraukį.

Kur: bananuose, žiediniuose kopūstuose, ankštiniuose augaluose etc.

E: seksualiniam ilgaamžiškumui

Tai vienas geriausių antioksidantų: saugo ląstelių struktūras nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio ir neleidžia organizmui per greitai pasenti. Vitamino E trūkumas gali sumažinti seksualinį potraukį.

Kur: riešutuose, augaliniame aliejuje, avokaduose.

Cinkas: daugiau sekso

Cinkas ypač naudingas vyrams: jis reikalingas normaliai prostatos veiklai ir vyriškųjų lytinių hormonų sintezei.

Kur: jūros produktuose (austrėse, midijose), paukštienoje, kiaušiniuose.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder