Varškės apkepas pagal Arūną Jocį

Varškės apkepas pagal Arūną Jocį

Klaipėdiečiai vis labiau linksta patys gaminti sveiką maistą namuose, o mes vis smalsaujame, kokie jų valgiai mėgstamiausi. Šį kartą kulinarine patirtimi dalijosi sporto klubo "Šansas" vadovas Arūnas Jocys.

Sportuojančiam žmogui tikriausiai reikia energijos suteikiančio maisto?

Tai jau tikrai. Daug metų savo receptą rekomenduoju sportuojantiems žmonėms, kai atvažiuoja - visada pavaišinu varškės apkepu "Šansas". Ir net kai esu vienas namuose, mėgstu sau išsikepti tą patiekalą. Kai pradėjau sportuoti, vis galvojau, kad man reikia daug baltymų, būtent iš varškės, ir vis tobulinau patiekalą iš šio produkto. Šiaip valgau daug daržovių, varškės ir ryžių, bulvių - beveik ne, kiaulienos - ne, tik vištieną, jautieną ir žuvį.

Koks jūsų receptas sportininkams?

Reikia kilogramo liesos varškės, 5 kiaušinių trynių, 145 g sviesto, 5 šaukštų manų kruopų, 2 šaukštų liesos grietinės, cukraus - stiklinės, vandens stiklinės, vieno pakelio vanilinio cukraus ir džiovintų abrikosų.

Varškę ištriname su kiaušinio tryniais, tuomet pilame vandenį, grietinę, stiklinę miltų, manus, vanilę, cukrų, susmulkintus džiovintus abrikosus ir vėl gerai viską ištrinam. (Jeigu rimčiau sportuoji, miltų negalima, kad netuktum.) Tada reikia kiaušinių baltymą išplakti iki standžių putų ir jo įmaišyti į kepimo masę. Kepimo formą ištepu sviestu arba aliejumi, supilu masę ir 45 minutes kepu orkaitėje 200 laipsnių karštyje. Tada lieka nusipirkti liesų ledų, ant apkepo uždėti penkias braškes, dėti į lėkštutes ir skaniai skaniai suvalgyti su gera nuotaika.

Tai puikūs neriebūs pusryčiai ar vakarienė, neinantys į kūną ir neauginantys pilvuko - grynas baltymas, maitinantis ir auginantis raumenukus.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder