Didkepsnis su medaus padažu ir kiti netradiciniai patiekalais su medumi
„Ūkio šefas“ laidos vedėjas Vylius Blauzdavičius šį kartą lankysis Kupiškyje pas brolių dvynių įkurtą bityną. Jų medus populiarus ne tik mūsų šalyje, bet keliauja po visą pasaulį. Stipri, kaip kumštis, komanda ir meilė tam, ką darai – brolių verslo sėkmės paslaptis.
„Pirmiausia, reikia pamilti bitę, ją pajausti, tada tau seksis. Susižavėjome bitininkyste prieš 9 metus, ir nuo to laiko tuo užsiimame. Pradėjome viską nuo nulio, nors dažniausiai bitininkystė būna perduodama iš karto į kartą. Labai daug domėjomės, skaitėme, du metus Vokietijos bityne dirbome, taip sėmėmės žinių ir praktikos“, – pasakojo broliai.
Bitininkai išskiria pagrindines kelias rūšis medaus: pavasario – vyrauja sodų žiedai, pienės, vasaros vidurio – vyrauja liepų žiedai, dobilai, vasaros pabaigos – vyrauja grikiai ir miško medus. Visi jie skiriasi savo skoniu.
„Tinkamai paruoštas medus negenda. O tai, kad jis sukietėja yra natūralu ir jokiu būdu nereiškia blogos jo kokybės. Taigi jį laikyti ir valgyti galima tikrai labai ilgai“, – tikino broliai.
Bitininkai vedžiodami Vylių po savo bičių ūkį papasakojo daug įdomaus apie bičių gyvenimą, jų elgesį, bičių motinėlę ir net vestuvinius namelius, o Vylius gavo įkvėpimo naujiems patiekalams – didkepsnis su medaus padažu, medaus sviestas ir smaližiams – blynelių bokštelis su medaus karamelės padažu. Kaip pasigaminti šiuos gardumynus sužinosite laidoje „Ūkio šefas“ – sekmadienį 9 val. ryto per TV3!
Rašyti komentarą