Absurdiška byla

Absurdiška byla

2014-06-25 apie 11 val. adresu Liepų g. 11, Klaipėda, trečio aukšto salėje dalyvavau išankstiniame referendumo dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 9, 47 ir 147 straipsnių pakeitimo balsavime. Kadangi svarbiausi Valstybės bei Tautos gyvenimo klausimai sprendžiami referendumu, atvykęs balsuoti ir išreikšti savo pilietinę valią norėjau būti visiškai įsitikinęs, jog žinau ir tinkamai suprantu referendumo balsavimo tvarką ir klausimus. Norėjau išsiaiškinti man rūpimus klausimus ir neaiškias aplinkybes, todėl referendumo komisijos narių paprašiau:

  • prisistatyti ir informuoti, kokioms politinėms partijoms priklauso referendumo komisijos nariai, kadangi referendumo komisijos pirmininkas paskiria ne mažiau kaip du miesto, rajono referendumo komisijos ar apylinkių referendumo komisijų narius, kurie negali būti pasiūlyti tos pačios politinės partijos, o informacija apie komisijos narių priklausymą politinėms partijoms jų darbo kortelėse nebuvo nurodyta, be to, kai kurie referendumo komisijos nariai atsisakė pasakyti, kokiai politinei partijai priklauso;

  • pateikti man informaciją apie balsavimo tvarką su tiksliomis nuorodomis į teisės aktus dėl klausimų „Kodėl balsuojama vienu atsakymu į tris referendumo klausimus?“; „Kodėl vokai su balsavimo biuleteniais dedame į kitą voką, kuriame yra informacija apie rinkėjo asmens duomenis?; „Kodėl kai kurie referendumo komisijos nariai atsisako pateiktą informaciją apie savo priklausymą politinėms partijoms?“;

  • patikslinti, ar išankstinio balsavimo referendume metu nevyksta agitacijos, nedalinama agitacinė medžiaga ar kitokios materialios vertybės rinkėjams.

Referendumo komisijos nariai neatsakė į visus mano pateiktus klausimus, nurodydami man pačiam ieškoti informacijos internete (nors pasakiau, kad tokios galimybės neturėjau) ir negaišinti jų darbo laiko pašaliniais klausimais. Taip pat nebuvau tinkamai informuotas apie referendumo komisijos narių priklausymą politinėms partijoms, o dėl mano aukščiau aprašytų veiksmų referendumo komisijos nariai iškvietė policijos pareigūnus, parašė pareiškimus. Buvau išvežtas į policijos komisariatą, kur parašiau pasiaiškinimą.

2014-07-23 sulaukiau skambučio telefonu iš Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Klaipėdos m. pirmojo policijos komisariato (1 PK). Skambinęs asmuo moters balsu mane pakvietė atvykti į Klaipėdos AVPK Klaipėdos m. 1 PK 304 kab. Kaip vėliau išsiaiškinau, skambinęs asmuo buvo Viešosios policijos skyriaus tyrėja SANDRA BRINKYTĖ, kuri man surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą Nr. 31P-15753266-14. Tyrėja manęs su bylos medžiaga nesupažindino, nevertino mano paaiškinimų, juo labiau neįteikė man raštiško pranešimo atvykti į policiją. Paklausus, kodėl tyrėja tinkamai manęs neinformavo raštu kaip tai privalo padaryti, ji neatsakė į šį mano klausimą, o tik pakišo man minėtą protokolą pasirašyti. Kadangi nesutinku su tuo, kuo esu kaltinamas, nebuvau supažindintas su bylos medžiaga, ant protokolo nepasirašiau. Man taip pat labai keistai atrodė, jog informacijos ieškojimą (anot tyrėjos „įkyrų klausinėjimą“) tyrėja priskyrė prie nedidelio chuliganizmo.

Šiuo metu laukiu, kol byla pasieks teismą, kad galėčiau pasinaudoti savo pilietine teise ir susipažinti su visa bylos medžiaga, perskaityti pareiškimus, kuriuos parašė, kiek žinau, trys rinkimų komisijos nariai. O nuoširdžiai tariant, šį byla man atrodo iš piršto laužta, netgi politizuota kai kuria prasme, metami kaltinimai yra nepagrįsti ir neatitinka realybės, o aplaidūs tyrėjos veiksmai kelia daug abejonių dėl jos pačios kompetencijos ir darbo kokybės.

Apmaudu matyti, kad tie referendumo komisijos nariai, kuriems mokami atlyginimai iš mokesčių mokėtojų pinigų, kratosi savo atsakomybių, tinkamai neatlieka savo pareigų ir varžo bei kitaip menkina Lietuvos Respublikos piliečių teises ir laisves. Tikiuosi, kad šis straipsnis pasieks žmones ir privers keistis pačią rinkimų sistemą ir policiją, kuri pagaliau tarnautų tautai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder