Moksleiviai bityne pažino gamtos skonį

Moksleiviai bityne pažino gamtos skonį

Sakoma, kad gera pradžia pusė darbo. Taip galima pasakyti ir apie birželio 2 d. įvykusią edukacinę kelionę į Dalės ir Gintauto Grigaičių bityną.

Kelionės dalyviais tapo "Žiniuko" mokyklėlės lankytojai. Tai smalsūs, žingeidūs II-IV klasių mokinukai iš Klaipėdos rajono mokyklų. Lydimi projekto vadovių - Klaipėdos raj. savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Irenos Barbšienės ir Gargždų "Kranto" vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Ingos Rankelienės - sugužėjome į autobusiuką, kuris pajudėjo į Plungės rajone esantį bityną.

Besidairydami pro langus, besidžiaugdami antra atostogų diena, siaurais kaimo keliukais priartėjome prie senovę menančio žemaičių namo. Kieme mus pasitiko geros nuotaikos nestokodami sodybos ir bityno šeimininkai D. ir G. Grigaičiai. Įėję į jaukius namus patogiai susėdome ir stebėdami filmuotą medžiagą klausėmės bityno šeimininkės pasakojimo apie bičių gyvenimo būdą, jų teikiamą naudą žmogaus sveikatai.

Po įtaigingo pasakojimo mūsų laukė speciali apranga ir bityno šeimininkas G. Grigaitis, kuris palydėjo "žiniukus" prie avilių. Čia stebėjome bičių šeimyną. Vaikams bitininkas papasakojo, kaip reikia elgtis su bitelėmis, kaip jas prižiūrėti, kad jų nereikia bijoti, o tapti jų bičiuliais. Tarp vaikų atsirado drąsuolių, kurie net pirštukais jas lietė ir nė viena bitelė jiems neįgėlė. Vaikai buvo sužavėti ir pakerėti taip arti susidūrę su bičių šeimyna ir "nesusipykę".

Tuo mūsų svečiavimasis nepasibaigė. Sugrįžę į šeimininkų svetingus namus turėjome patys medsukyje išsukti medų ir ragauti. Skanaujant medų šeimininkai dar pasiūlė pieno, šaltos arbatos ir baltos duonos. Valgydami pajutome gamtos dovanos skonį. Mokiniams pasistiprinus D. Grigaitienė paragino pasigaminti iš vaško žvakių, kad į namus ne tuščiomis grįžtume, o lauktuvių namiškiams parvežtume.

Puikiai praleidę laiką, padėkoję bityno šeimininkams grįžom į namus kaip ta bitelė ratuota. Pilni įspūdžių, įgiję naujų žinių, įgūdžių, pamilę gamtos mažą vabalėlį - bitelę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder