Neįgalieji savanoriauja technikos parduotuvėje

Neįgalieji savanoriauja technikos parduotuvėje

Jau antrus metus BĮ neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" jaunuoliai dalyvauja bendroje socialinėje akcijoje ir talkina prekybos tinklo "Topo centras" kolektyvui Klaipėdoje.

Jaunuoliai su džiaugsmu savanoriauja prekybos salėje ir kiekvieną ketvirtadienį susipažįsta su ten esančia prekių gausa, tvarka, bendrauja su parduotuvės darbuotojais, skenuoja prekes ir stengiasi atlikti visas jiems patikėtas užduotis.

Šiemet užduotys jiems buvo dar svarbesnės - jaunuoliams patikėta tikrinti, ar pakeistos prekių kainos į eurus.

Kiekvieną kartą "Klaipėdos lakštutės" jaunuoliai itin noriai vyksta į parduotuvę, o grįžę su didžiuliu užsidegimu dalinasi įspūdžiais, didžiuodamiesi pasakoja apie salės darbuotojo asistento darbą. Projekte dalyvaujantys negalią turintys jaunuoliai jaučiasi svarbūs, naudingi - savanorystė juos motyvuoja, skatina būti savarankiškesniais.

Už pastangas ir pagalbą prekybos tinklas visada atsidėkoja padovanodamas neįgaliųjų centrui tai, ko labiausiai trūksta jaunuolių kasdienei veiklai ir ugdymui - šįkart padovanoti 3 planšetiniai kompiuteriai. Tai ypač gera priemonė komunikuoti negalią turintiems žmonėms, ypač tiems, kuriuos kamuoja kalbos, klausos ar kompleksiniai sutrikimai.

Šiuo metu yra nemažai programų, pritaikytų būtent planšetiniams kompiuteriams, kurių pagalba įvairių sutrikimų turintys žmonės gali komunikuoti simboliais, sudaryti savo bendravimo procesą, kuris adaptuotas šiame neįgaliųjų centre. Ne visi "Klaipėdos lakštutės" globojami žmonės gali išreikšti savo mintis žodžiais, todėl bendravimo procesui palengvinti naudojasi lietuviška programėle, kurioje yra daugiau nei 3 000 įgarsintų ir iliustruotų žodžių bei frazių.

"Visuomet stengiamės padėti tiems, kam to labiausiai reikia, todėl džiaugiamės galėdami šią gražią iniciatyvą tęsti. Džiugu, kad dalyvavimas šiame projekte suteikia centro globojamiems jaunuoliams džiaugsmo akimirkų, skatina juos mokytis ir motyvuoja, todėl ateityje šią gražią draugystę planuojame tęsti ne tik Klaipėdos mieste, bet ir pakviesti prisijungti kitus Lietuvos miestus", - sako prekybos tinklo viešųjų ryšių specialistė Lina Mažeikienė.

Danutė DAUKANTIENĖ, BĮ Neįgaliųjų centras "Klaipėdos lakštutė" direktorė

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder