Rytai – anapus stoties laukiamojo

Rytai – anapus stoties laukiamojo

Kaskart su pavydu suku pro Klaipėdos autobusų stotį – nauja, tvarkinga, šiuolaikiška. Ir pavydu ne tik todėl, kad joje kvepia Europa, bet ir dėl to, kad į ją užsukti nedrįsta nė vienas valkata. Priešingai nei mūsiškė, laiko nustekenta Gargždų autobusų stotis.

„Bangoje“ daug kartų teko skaityti, kad Gargždų autobusų stotį remontuos, renovuos ar ką ten panašaus darys. Bet... kaip toj „Trakų pily“ – o ji tebestovi dar vis. Todėl ir dejuoti, kad to remonto reikia, neketinu. Tik be reikalo aušinčiau burną taip dar sukeldamas pykinimą mūsų valdininkams.

Man labiau neramu dėl to, kad ta mūsų vargana stotelė išvis žmonėms mažai tarnauja. Štai kad ir mano patirtis. Kuomet lauke spaudė rimtas speigas, stoties laukiamasis laukė... atrakinamas. Suprantu, kad mano autobusas važiuoja tokiu laiku, kai administratoriai miega (6.45 val.), tačiau jis vis tiek važiuoja. Vadinasi, ir laukiančių keleivių yra.

Jau įsivaizduoju atsakymą: „Tu ką, nesupranti, kad visi „bomžai“ ir „pijokai“ į tą tavo laukiamąjį sueis, ir speigas tau bus daug malonesnis už nuo jų sklindantį tvaiką?!“ Labai gali būti. Tačiau juk nebūtina laukiamojo laikyti atidaro visą parą. Žiemą galima jį atrakinti sulig pirmojo autobuso maršruto laiku.

Taip stotis būtų bent naudinga. Nors ir gėdingos išvaizdos.

UAB „Stotis“ direktoriaus Modesto GRUMBLIO komentaras:

– Kiti žmonės skundžiasi dėl priešingos situacijos, kad stoties laukiamajame perone renkasi valkatos. Kaip siūlote juos išgyvendinti? Mes neturime teisinių svertų išvaryti asocialius asmenis, nes stotį saugančios saugos tarnybos darbuotojai neprieis prie kiekvieno ir nepaklaus, ar jis tikrai ruošiasi važiuoti autobusu. Jei anksti ryte autobuso laukia 1–3 keleiviai, per naktį atrakintos stoties laikyti neverta. Dėl stoties laukiamojo darbo laiko esame ne kartą diskutavę ir su įmonės valdyba (jos didžiąją dalį sudaro Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai). Lauke yra kur pasislėpti nuo sniego ar lietaus, o palaukti autobuso keliolika minučių neturėtų būti problemos. Jei leisime stotį laikyti atrakintą visą parą, ji virs landyne.

P. S. UAB „Stotis“ buhalterė, dirbanti stoties administracijoje, informavo, kad stotis atrakinama 6 val. ryte, o užrakinama 19 val. Tai padaryti įpareigoti stotį saugančios saugos tarnybos darbuotojai. „Tačiau dažnai būna, kad stoties laukiamasis atrakinamas dar anksčiau, nes tai padaro atėjusi valytoja. Praėjusiais metais žmonės skundėsi, jog laukdami autobuso nušalo rankas, todėl patalpas atrakindavome anksčiau. Galbūt kada ir pasitaikė, kad stotis nebuvo laiku atrakinta. Perspėsime dėl to apsaugą“, – sakė buhalterė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder